fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Sibiu

Constantin Chiriac în dialog cu Victoria Bîrluțiu și Constantin Necula

„Grija față de om” este tema conferinței speciale pe care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) o oferă publicului în luna septembrie.

Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS, îi va avea invitați pe Conf. Univ. Dr. Victoria Bîrluțiu, medic șef al Secției Clinice Boli Infecțioase Adulți din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, și pe Pr. Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie din Sibiu.

Dr. Victoria Bîrluțiu s-a aflat, timp de mai bine de doi ani, în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, a tratat mii de pacienți și a salvat vieți, fiind decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

La rândul său, Părintele Constantin Necula s-a aflat alături de cei suferinzi în tot acest interval și a fost primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.

Conferința va avea loc în 12 septembrie, la ora 18:00, la Centrul cultural HABITUS.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si