fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Consiliul Județean și Filarmonica de Stat Sibiu sprijină tinerii muzicieni de la Liceul de Artă

Consiliul Județean Sibiu va propune spre aprobare consilierilor județeni, în ședința ordinară din această lună, un parteneriat cu Liceul de Artă Sibiu, prin care se pun la dispoziție spații din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru pregătirea muzicală a elevilor, personal specializat în instruirea tinerilor liceeni, precum și instrumentele necesare și alte elemente de logistică aferente, conform Consiliului Judeţean Sibiu.
Parteneriatul urmăreşte sprijinirea elevilor care studiază la Liceul de Artă, cei care prin contactul direct cu artiștii Filarmonicii, cu instrumentele necesare, în spații adecvate, îşi pot dezvolta performanţa artistică.
Acordul se va încheia între Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu și Liceul de Artă și va fi valabil până sfârșitul anului 2022.
„Mă bucur că prin acest parteneriat vom putea acorda tinerilor pasionați de artă muzicală oportunitatea de a studia într-un spațiu profesionist destinat muzicii, dar și de a învăța de la cei mai buni instrumentiști din județul Sibiu, și poate chiar din țară. Sunt convinsă că această experiență îi va inspira și motiva. Ce poate să inspire mai mult un elev sau o elevă care își dorește să studieze muzica decât contactul direct cu artiștii și cu locul care oferă cele mai frumoase momente artistice pentru melomanii de la tine din județ? Ca fost cadru didactic și ca mamă de adolescente, îmi doresc ca acest parteneriat să inspire și o mai mare apropiere a liceelor de instituțiile în care se practică meseriile pentru care își pregătesc elevii” a declarant Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Parteneriatul continuă buna colaborare începută în 2019, când elevii din cadrul Orchestrei Liceului de Artă au fost implicați într-un program de schimb de experiență de lungă durată între Județul Sibiu și Departamentul Ille Et Vilaine. Programul a culminat cu un spectacol oferit sibienilor și oaspeților francezi deopotrivă: în cadrul Sezonului România – Franța, pe scena Muzeului ASTRA din Sibiu au concertat împreună elevii liceului sibian și o orchestră de tineri din Ille et Vilaine.
„Inițiativa Consiliului Județean Sibiu de a sprijini activitatea Liceului de Artă, se suprapune perfect peste strategia mea și a colegilor de a dezvolta activitățile educaționale ale Filarmonicii. Concertele educative de succes, atelierele definite prin joc-practică-muzică, prelegerile explicative ce prefațează concertele contemporane, completează preocupările noastre pentru pregătirea publicului viitor. Ne bucurăm de acest parteneriat și suntem siguri de rezultatele de lungă durată”, a declarat Cristian Lupeș, manager Filarmonica de Stat Sibiu.
„Cred că nimic nu este mai frumos decât să gândești în sunet și culoare, astfel încât să găsești în artă calea, așa cum spunea Pablo Picasso, <<de a-ți purifica sufletul de viața  de zi cu zi>>. Acest Parteneriat vine în sprijinul realizării unui climat cultural sibian și al unui învățământ de artă de calitate, contribuind în același timp la promovarea valorilor liceului nostru, reflectate atât de bine de misiunea școlii: împreună prin artă, cu artă, pentru artă”, a declarat Luminița Avrigean, director Liceul de Artă Sibiu.
Printre cele mai importante rezultate pe care elevii Liceului de Artă Sibiu le-au obținut sunt:

  • Doi elevi: Tiron Alexandru și Dorian Turcu au participat la Paris, în luna februarie, la un eveniment organizat de Filarmonica din capitala franceză în cadrul proiectului Orchestre Demos Europe (ODE).
  • Elevul Tiron Alexandru va participa la Strasbourg, in luna mai, la un eveniment dedicat Zilei Europei, în cadrul aceluiași proiect.
  • Patru elevi ai secției de Arte Plastice din clasa a X-a a Liceului de Artă, Ada Bordean, Dan Bianca-Ioana, Mara Guist și Mihai Nicoară vor reprezenta România la Bienala de Artă pentru Copii de la Cairo care va avea loc în luna mai. Lucrările lor au fost selecționate în urma Concursului organizat în luna martie de Asociația Egiptenilor din România, alături de alți 20 de copii români.
    Elevii Liceului de Artă Sibiu sunt implicați în numeroase acțiuni de voluntariat. De exemplu, cei care sunt membri ai Academiei Naționale de Voluntari au fost prezenți ca voluntari la Maratonul vaccinării organizat anul trecut de Consiliul Județean Sibiu la Filarmonica de Stat Sibiu.
Etichete:

Recomandam sa citesti si