fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Consiliul Județean promovează oportunitățile de investiții în județul Sibiu în cadrul unei conferințe internaționale

Demersurile Consiliului Județean Sibiu de a căuta și de a atrage companii și oameni de afaceri care să vină și să investească în județul Sibiu continuă și anul acesta prin organizarea celei de-a doua ediții a Conferinței Internaționale „Oportunități de investiții în județul Sibiu. Valoare adăugată afacerii tale”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Sibiu și cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și va avea loc în perioada 10 – 13 iunie. Consiliul Județean a definitivat programul conferinței care va cuprinde mai multe ateliere de lucru pe diverse teme de interes național și internațional, de la industrie, parcuri industrial, agricultură și industrie alimentară, turism și gastronomie, până la infrastructura de transport, construcții și material de construcții, IT.În paralel, vor avea loc întâlniri de afaceri programate. Pentru evidențierea gamei largi de produse fabricate în Sibiu, precum și a servicilor oferite în județul Sibiu, va fi organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Sibiu, un pavilion expozițional la Sala Transilvania, la care sunt invitate să participe cele mai reprezentative firme din judeţul Sibiu. După cum se specifică şi pe afişul evenimentului, postat pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, spaţiul expoziţional de la Sala Transilvania se acordă gratuit. Firmele plătesc, în baza unui contract încheiat cu Camera de Comerţ, doar dacă vor să închirieze anumite facilităţi, precum echipamente expoziţionale – standuri, LCD-uri, spot publicitar.

Dacă anul trecut Consiliul Județean a invitat ambasadorii prezenți în România, pentru le a face cunoscută intenția creării și dezvoltării parcurilor industriale în județul Sibiu, anul acesta invitațiile vor merge către atașații economici și comerciali ai ambasadelor, către camerele de comerț agreate de ambasade și către oamenii de afaceri din statele respective.

„Această conferință internațională este de departe cel mai important eveniment al Consiliului Județean Sibiu din acest an, atât pe linia relațiilor internaționale, cât și în ceea ce privește strategia noastră de dezvoltare economică a județului. Am făcut un prim pas anul trecut, ne-am manifestat deschiderea și sprijinul pentru investiții străine, am stabilit contacte. Anul acesta ne adresăm direct oamenilor de afaceri interesați de domeniile de investiție oferite de județul Sibiu”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Consiliul Judeţean Sibiu a trimis 50 de invitaţii către ambasadele din România, dintre care şi-au confirmat deja prezenţa cinci ambasade: Cehia, Slovacia, Grecia, Belgia şi Azerbaidjan. Termenul final până la care se pot înscrie reprezentanţii camerelor de comerţ din străinătate agreate de ambasade, precum şi oameni de afaceri din străinătate, este data de 8 mai 2015. Formularul de înscriere se găşte pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, la adresa http://www.cjsibiu.ro/investinsibiu2015/

Etichete:

Recomandam sa citesti si