Consiliul Județean cere 18 milioane pentru dotarea a 25 de școli din județ
Aproape 18 milioane de lei a solicitat Consiliul Județean, de la Ministerul Educației, pentru ”dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe de la nivelul județului Sibiu”. Proiectul a fost depus în 16 martie și urmează să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Proiectul prevede dotarea a 25 de unități de învățământ cu: echipamente pentru laboratoarele de informatică, mobilier pentru dotarea sălilor de clasă și a cabinetelor de terapie, multifuncțional și kinetoterapie, echipament digital pentru dotarea sălilor de clasă, materiale didactice specifice, inclusiv echipamente digitale, pentru dotarea cabinetelor școlare, materiale și echipamente didactice și digitale pentru dotarea atelierelor de practică.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este în cuantum de 17.998.740,99 lei, din care 17.990.940,99 lei este valoare aferentă dotărilor.
În baza prevederilor ghidului solicitantului, Consiliul Județean Sibiu a primit delegare în vederea includerii în proiect a 18 unități de învățământ aflate în subordinea primăriilor din: Alma, Arpașu de Jos, Axente Sever, Copșa Mică, Dârlos, Gura Râului, Hoghilag, Loamneș, Micăsasa, Orlat, Păuca, Poplaca, Slimnic, Șeica Mare, Șeica Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu, Valea Viilor. De asemenea, CJ Sibiu a primit delegare și pentru Palatul Copiilor Sibiu, unitate aflată în subordinea directă a Ministerului Educației.
Proiectul include și unitățile de învățământ aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu.
„La nivelul unităților de învățământ am identificat nevoia de investiții care să se concentreze pe creșterea calității actului educațional, prin asigurarea dotărilor necesare. Indubitabil, starea și tipul infrastructurii educaționale au impact nu numai asupra accesului la educație, dar și asupra calității acesteia, asupra moralului și sănătății mentale a copiilor și cadrelor didactice, precum și asupra capacității școlii de a utiliza metode pedagogice moderne. Sperăm ca proiectul depus să fie aprobat și să valorificăm în cel mai bun mod sursele europene de finanțare pentru modernizarea celor 25 de unități de învățământ din județul Sibiu, incluse în proiect”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu