fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Consiliul Concurenței analizează preluarea Ecoenergiei S.R.L. și Alive Capital S.A. de către Premier Energy

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor companii din grupul financiar Idea de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenţei analizează tranzacțiile prin care Premier Energy P.L.C. din Cipru, intenționează să preia Ecoenergia S.R.L., România și, prin intermediul Premier Energy S.R.L., să preia Alive Capital S.A.

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite companii din România și Republica Moldova. În România, Premier Energy P.L.C. deține companiile Premier Energy S.R.L., Ligatne Gas S.R.L., B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. și Premier Energy Trading S.R.L.

Premier Energy SRL, înfiinţată în anul 2007, operează pe piaţa gazelor naturale din România, în calitate de distribuitor şi furnizor începând cu anul 2013, în baza licenţelor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Premier Energy SRL desfăşoară şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, cum ar fi: activităţi de branşare şi debranşare de la reţea, mentenanţă instalaţiilor de racordare, verificarea instalaţiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum şi extinderi de reţele de distribuţie.

Ecoenergia S.R.L. este producător de energie electrică din sursă eoliană. Ecoenergia dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

Alive Capital SA este activă pe piaţa energiei electrice din România în calitate de producător, furnizor şi trader, precum şi pe piaţa gazelor naturale din România în calitate de furnizor şi trader. Alive Capital SA furnizează şi servicii de management integrate producătorilor de energie regenerabilă din România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), aceste tranzacții trebuie autorizate de Consiliul Concurenţei pentru a evalua compatibilitatea lor cu un mediu concurenţial normal.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Etichete:

Recomandam sa citesti si