fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Premier Energy P.L.C., Cipru, preia compania Ecoenergia S.R.L., România

Premier Energy P.L.C. este o societate care desfășoară doar activități de tip holding, deținând, în mod direct și indirect, participații în diferite societăți în România și Republica Moldova.

În România, Premier Energy P.L.C. activează în domeniul gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, desfășurând, totodată, și activități conexe distribuției de gaze naturale, prin intermediul companiilor pe care le deține. Astfel, prin intermediul Ligatne Limited, deține controlul asupra Premier Energy S.R.L. și Ligatne Gas S.R.L. De asemenea, prin intermediul Ligatne Limited și Premier Energy S.R.L., Premier Energy P.L.C. deține controlul indirect și asupra societăților B.E.R.G. Sistem Gaz S.A. și Premier Energy Trading S.R.L.

Ecoenergia S.R.L., producător de energie electrică din sursă eoliană, dezvoltă proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile, operând un parc eolian cu o capacitate de 34,5 MW, situat în Comuna Stejaru, județul Tulcea.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Etichete:

Recomandam sa citesti si