fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Consilierii USR din Șelimbăr atrag atenția asupra situației legate de întârzierea deschiderii noii grădinițe (C.P.)

Acum câteva zile s-a dat startul înscrierilor la grădiniță. În satul Șelimbăr locurile disponibile rămân în continuare mult sub nevoia reală, fiind accesibile doar 60 de locuri în grupa mică, în timp ce numărul copiilor născuți anual aici este de aproximativ 300, adică depășește de 5 ori această capacitate.

Deși construirea de noi grădinițe a fost promisiunea electorală  principală în fiecare campanie a ultimilor 12 ani, iar populația Șelimbărului s-a triplat, licitația pentru construirea unei grădinițe a fost demarată abia la începutul anului 2020.

”Este absolut regretabil să constatăm că grădinița de pe strada Doamna Stanca se deschide cu doi ani întârziere, dacă ne luăm după promisiunile inițiale făcute de Primărie. Construirea grădiniței a suferit întârzieri majore, iar părinții au fost dezamăgiți în repetate rânduri de promisiunile nefondate ale autorităților locale. Această întârziere nu poate fi trecută cu vederea, iar cetățenii noștri merită să cunoască motivele reale și să afle cine poartă responsabilitatea pentru această situație.” a precizat, Daniel Vidrighin, liderul consilierilor locali USR Șelimbăr.

Consilierii USR din Șelimbăr doresc să atragă atenția opiniei publice asupra situației critice legate de întârzierea deschiderii noii grădinițe și să sublinieze responsabilitatea și lipsa de implicare a primăriei în această problemă.

Încă din faza de derulare a licitației, consilierii USR au atras atenția, în mod repetat, că mai multe aspecte sunt sub semnul întrebării. Lucrările au fost adjudecate de o firmă nou înființată, cu doar 3 angajați, ceea ce ridică  suspiciuni cu privire la transparența procesului și capacitatea constructorului de a duce la bună finalizare lucrarea. Pe parcursul implementării, lucrările au stagnat luni de zile, iar Primăria nu a făcut decât să prelungească termenul de execuție și să suplimenteze bugetul în mod repetat, ceea ce a dus la 8 modificări ale contractului.

Această situație a avut consecințe grave asupra zecilor de părinți care au fost afectați de promisiunile neîndeplinite. Unii părinți au fost nevoiți să renunțe la locurile de muncă, în timp ce alții au fost obligați să plătească sume considerabile lunar pentru a-și înscrie copiii în instituții private, în lipsa unei alternative viabile în sistemul public.

În lumina acestor aspecte, consilierii USR Șelimbăr  au adresat Primăriei o interpelare oficială, solicitând explicații cu privire la modul în care s-a desfășurat acest proiect de maximă importanță pentru comunitate. De asemenea, au sesizat Curtea de Conturi și Agenția Națională pentru Achiziții Publice, pentru a efectua verificări amănunțite cu privire la derularea proiectului și cheltuirea banilor publici.

”Cetățenii comunei noastre trebuie să primească explicații cu privire la modul în care a fost realizată această grădiniță și motivele pentru care au fost dezinformați cu privire la deschiderea grădiniței timp de mai mulți ani. Avem încredere că autoritățile competente vor investiga în mod riguros această problemă și vor lua măsurile necesare pentru a asigura servicii publice de calitate în comunitatea noastră.” a mai precizat Daniel Vidrighin.