fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Consilierii Locali USR Turnu Roșu solicită public Primăriei Turnu Roșu clarificări privind presupusa lipsă din bugetul local a unor sume importante de bani

Consilierii Locali USR Turnu Roșu solicită public Primăriei Turnu Roșu clarificări privind presupusa lipsă din bugetul local a unor sume importante de bani

Consilierii Locali USR Turnu Roșu solicită public Primăriei Turnu Roșu clarificări privind presupusa lipsă din bugetul local a unor sume importante de bani proveniți din colectarea taxelor și impozitelor.

În urma unui control al Curții de Conturi, desfășurat în anul 2019, s-a constatat lipsa unor sume importante de bani din visteria bugetului local. 

“Din sesizările cetățenilor din comuna Turnu Roșu am aflat că, deși o parte dintre localnici aveau taxele și impozitele plătite, aceștia s-au trezit cu conturile poprite pentru neplată”, a declarat Cristian Costeiu, Consilier Local Turnu Roșu. 

Deși s-au făcut numeroase solicitări pentru clarificarea problemei, primarul comunei Turnu Roșu refuză să facă publică suma exactă care lipsește din bugetul local, precum și modul în care aceasta a dispărut din gestiunea contabilă.

 ”Primarul, ca ordonator principal de credite, răspunde de încasarea veniturilor bugetului local. De aceea solicităm și pe aceasta cale, forurilor competente clarificări și explicații detaliate asupra modului și cauzelor dispariției acestor sume de bani” a precizat Cristian Costeiu.

Indiferent de valoarea sumelor presupuse a fi lipsă, bugetul este al comunității și aceasta trebuie să știe cum a fost acesta cheltuit.

Încă de la începutul mandatului USR a propus o mai mare transparență asupra cheltuirii și gestionarii banilor publici, din respect față de cetățenii contribuabili, care își plătesc taxele și impozitele locale ce constituie principala sursă de venituri pentru bugetul local.   

Etichete:

Recomandam sa citesti si