fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Consilierii locali USR PLUS solicită prezența presei și a cetățenilor în ședințele online ale Primăriei Sibiu

Consilierii locali USR PLUS PLUS solicită prezența presei și a cetățenilor în ședințele online ale Primăriei
Diana Mureșan este unul dintre consilierii locali USR PLUS din actuala administrație a Municipiului Sibiu. Tânăra, alături de colegii săi de partid au trimis o solicitare primarului Astrid Fodor și consilierilor din celelalte formațiuni politice, prin care propun prezența presei și a cetățenilor la ședințele de Consiliului Local. De aproximativ un an de zile, de când pandemia a pus stăpânire pe România, ședințele de CL se desfășoară în online fără prezența mass mediei și a sibienilor care participau de regulă la aceste întâlniri.
Vă redăm mesajul Dianei Mureșan:
Având în vedere că aproape de un an de zile, din cauza situației pandemice, ședințele Consiliului Local se desfășoară on-line, prin aplicația Zoom, mass-media și cetățenii Sibiului nu au mai avut posibilitatea să participe la acestea și să intervină la punctul “întrebări, interpelări” de pe ordinea de zi.
Am trimis azi din partea grupului de consilieri USR PLUS un e-mail către doamna primar Astrid Fodor și către colegii noștri din Consiliul Local în care propunem următoarele:
1. Linkul de conectare la Zoom să fie trimis și reprezentaților mass-media. În acest fel și jurnaliștii vor putea să adreseze întrebări administrației locale la punctul “întrebări, interpelări” de pe ordinea de zi. Menționez că autoritățile publice au obligația conform art. 17 din legea 544/2001 să organizeze periodic conferințe de presă și să răspundă cu privire la orice informații de interes public. Posibilitatea ca jurnaliștii să poată interveni la acest punct de pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local ar deveni un substitut al conferințelor de presă.
2. Publicarea pe site-ul primăriei www.sibiu.ro la secțiunea “Şedințele Consiliului Local Sibiu LIVE” a unei adrese de e-mail la care persoanele interesate pot să transmită din timp solicitarea de participare. Cei care au transmis solicitarea de înscriere la cuvânt vor primi confirmarea și instrucțiunile de participare prin e-mail.
De asemenea, am propus ca ședințele de Consiliu Local să fie transmise LIVE și pe pagina de facebook Primăria Municipiului Sibiu.
Suntem siguri că vom putea implementa aceste propuneri și că în mod continuu vom găsi noi căi pentru ca activitatea noastră din Consiliul Local Sibiu să rămână transparentă și cât mai aproape de cetățeni și presă.
Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro
Etichete:

Recomandam sa citesti si