fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Consilierii locali sibieni au decis construcția pentru trei parcuri dedicate câinilor

Consilierii locali sibieni au aprobat joi, 10 februarie, într-o ședință ordinară proiectul de hotărâre privind construcția unor locuri de joacă pentru câini. Acestea ar fi amenajate pe Aleea Șelimbăr și străzile Maramureșului și Oaşa și ar avea aproximativ 300 mp,fiind împrejmuite perimetral, astfel încât câinii vor putea alerga fără lesă, fără a pune persoane sau bunuri în pericol.

„Ținând cont de necesitatea acestor spaţii publice specializate, au fost identificate mai multe zone verzi unde se vor amenaja locuri de joacă pentru câini în cadrul natural existent: Aleea Șelimbăr, str. Maramureșului, str. Oaşa. Pentru cele trei locaţii amintite a fost realizată documentaţia tehnică, care a preluat situaţia din teren și a identificat soluţiile tehnico – economice cele mai potrivite pentru obţinerea autorizaţiilor de construire şi executarea corespunzătoare a lucrărilor propuse. În Municipiul Sibiu, numărul animalelor de companie a crescut continuu şi în acelaşi timp au crescut şi preocupările proprietarilor de a le oferi acestor prieteni devotaţi toate condiţiile necesare unei dezvoltări sănătoase şi echilibrate. Astfel, pentru o dezvoltare sănătoasă a câinilor, proprietarii acestora au nevoie de locuri publice special amenajate de către administraţia publică locală – spaţii care să satisfacă necesităţile de mişcare liberă a câinilor şi socializarea lor cu alţi câini, sub atenta supraveghere a proprietarilor, în condiţii de siguranţă şi fără a produce disconfortul altor cetăţeni în zonele pietonale destinate agrementului general. Amenajarea acestor locuri de joacă în mai multe zone ale oraşului va conduce la viabilizarea zonelor verzi şi la îmbunătăţirea aspectului peisagistic al zonelor care vor fi supuse amenajării. Utilizarea locurilor de joacă pentru câini va conduce la reducerea problemelor legate de deşeurile animalelor de pe trotuare şi spaţiile verzi din comunitate.”, este menționat în raportul atașat proiectului.

Fiecare loc de joacă constă în: cerc pentru sărituri, tunel, obstacol săritură în înălţime, obstacol pasarelă, obstacol palisade, obstacol săritură în lungime și cu echipamente susţinătoare. Indicatorii economici au fost aprobați la 600.000,00 lei cu TVA inclus.

Etichete: