fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+, la Agnita

Proiectul Erasmus+VET, nr.2021-1-RO01-KA121-VET-000006257 este cofinanțat prin programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport în Europa al Uniunii Europene. Scopul principal al proiectului este creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări, prin stagii de pregătire practică în context european în vederea creșterii șanselor de inserție facilă pe piața muncii la finalizarea studiilor, prin cooperare internațională și mobilitate în scop educațional.

În data de 30 noiembrie 2022 se încheie acest important proiect european desfășurat în instituția noastră. Proiectul are ca obiective:

  1. a) Dezvoltarea competențelor profesionale prin efectuarea stagiilor de pregătire practică în companii europene de profil în vederea facilitării tranziției pe piața muncii.
  2. b) Dezvoltarea competențelor cheie și a celor transversale cross-curriculare pentru elevi proveniți din medii sociale cu risc de excluziune în contexte de învățare non-formale.
  3. c) Elaborarea și integrarea unor instrumente curriculare, web 2.0. în pregătirea practică de specialitate, în acord cu noile schimbări de paradigmă intervenite în procesul instructiv-educativ.

Grupurile – țintă în cadrul proiectului au fost 45 de elevi din învățământul liceal și profesional, domeniile Industrie textilă și pielărie, Comerț, Electronică Automatizări care au desfășurat în anul școlar 2021-2022 stagii de pregătire practică în Portugalia și Spania.

Rezultatele tangibile obținute în cadrul acestui proiect au fost: documentul de mobilitate Europass, certificate de participare la stagiul de 3 săptămâni , Suplimentul Europass la certificatul de calificare, jurnalul de practică al participantului, portofoliul stagiarului, broșura și banner-ul proiectului, proiecte și fotografii realizate de către participanți, rapoarte ale activităților desfășurate în cadrul proiectului.

Beneficiile obținute în urma stagiilor efectuate de către participanți putem aminti: dezvoltarea unui comportament specific unui loc de muncă în care accentul se pune pe produse de înaltă calitate, dezvoltarea competențelor cheie și rezultatelor învățării specifice acestora, competențe antreprenoriale, competențe sociale, dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, limba principală a proiectului fiind limba engleză, dezvoltarea de  competențe de sensibilizare și de expresie culturală-prin integrarea în echipele de lucru ale organizaților de primire, prin participarea la programul cultural care a constat în vizitarea și cunoașterea monumentelor reprezentative ale orașelor Barcelos, Porto, Guimaraes, Braga, Lisabona, Granada, Cordoba, Gibraltar, Malaga.

Partenerii proiectului sunt atât organizații intermediare care au asigurat serviciile de cazare, masă, transport local, INTERCULTURAL ASSOCIATION MOBILITY FRIENDS Barcelos și MEP Europrojects GRANADA SL, dar și parteneri de primire, cei care au asigurat desfășurarea în condiții foarte bune a stagiului de practică a participanților, Com-prensa Impressão Têxtil,

BARCELOS/Portugalia, Acacio Servicios Telematicos S.L , GRANADA/Spania și  Servipoli Unipessoal, LDA, BARCELOS/Portugalia.

Pe data de 14 octombrie 2022, în sala mare de ședințe a Primăriei Orașului Agnita s-a desfășurat Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, astfel am celebrat Zilele Erasmus+, acțiune desfășurată la nivel european. În cadrul acestei conferințe am împărtășit din experiențele noastre trăite în mobilitățile desfășurate în anul școlar 2021-2022 în Portugalia și Spania. Promovarea valorilor europene la nivel de achiziții este unul din obiectivele acestui proiect. Starea de bine a fost prezentă în această întâlnire, participanții au fost impresionați de proiectele realizate de către participanții la stagiile de pregătire practică.

A fost o întâlnire cu rost, cu bucuria revederii cu toți cei 45 de elevi participanți în stagii.

Am fost onorați de prezența doamnei Inspector Anca Voineag, a domnului primar Alin Ciprian Gull Schiau , a domnului viceprimar Hirtoaga Paul, consilieri locali, Emilia Elisabeta Toma, Gabriela Doina Soare, Costel Murgoci, Alin Mihai Vezure și binențeles a doamnelor director Otilia-Bogdana Lăstun și Luminita Trofin Feldara. Au fost prezente si cadrele didactice participante in proiect, Andrei Anca Florinela, Zămăcău Cornelia Ștefania, Anghel Denisa, părinți și elevi.

Participarea în astfel de proiecte produce schimbări majore atât la nivel mental, comportamental cât și la nivel de achiziții! Am retrăit momentele frumoase petrecute împreună, locurile și oamenii noi pe care i-am întâlnit.

Erasmus + – a state of mind!

Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+, la Agnita

Etichete:

Recomandam sa citesti si