fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Conducerea sub influența alcoolului, în topul infracțiunilor la regimul circulației

Septuagenar medieșean, prins beat la volan

În perioada 29 aprilie – 1 mai, polițiștii sibieni au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere, în scopul creșterii gradului de siguranță a participanților la trafic.

 

Astfel, în cele 3 zile, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 68 de permise de conducere, cele mai multe, 42, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În cazul a 32 de autovehicule, s-a impus retragerea certificatului de înmatriculare în urma constatării de defecțiuni tehnice, de lipsa ITP-ului sau RCA-ului.

În total, au fost aplicate 433 de sancțiuni contravenționale în valoare de 168.000 de lei.

 

Exemple semnificative de comportament inconștient la volan

 

La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 13,00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Sibiului din Cisnădie.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Sibiu, aflat într-o vizibilă stare avansată de ebrietate.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 2,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-au întocmit actele necesare pentru deschiderea unei anchete penale care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

 

La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 22,00, pe DN 1, în zona localității Veștem, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Șelimbăr.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 337 din Codul Penal.

 

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 12,30, în localitatea Cârțișoara, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, un localnic în vârstă de 63 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil și cu o conductă de gaz.

Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a celui care a condus a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior recoltării probelor biologice, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La aceeași dată, în jurul orei 21,00, pe DN 1, în localitatea Apoldu de Sus, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat un alt șofer a cărui testare cu aparatul etilometru a indicat o altă valoare decât 0. Este vorba despre un localnic în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui autoturism, rezultatul afișat de etilometru fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii întocmind actele în vederea efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 11,30, pe DJ 107B, în localitatea Loamneș, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 33 de ani.

Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumruile publice, iar testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 01,30, în localitatea Șeica Mare, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire șoferului unui autoturism condus pe DJ 141A. Cel aflat la volan și-a continuat însă deplasarea, urmărit de echipajul de polițiști pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, când s-a reușit blocarea și oprirea autoturismului.

Șoferul a fost identificat în persoana unui localnic în vârstă de 30 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ceea ce privește autoturismul condus, polițiștii au stabilit că acesta este neînmatriculat sau neînregistrat.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si