fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Conducerea Consiliului Judeţean Sibiu s-a întâlnit cu reprezentanţii instituţiilor subordonate

În această săptămână a avut loc o nouă rundă de întâlniri între conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi reprezentanţii instituţiilor subordonate.

Aceste întâlniri au loc trimestrial, iar scopul lor este eficientizarea activităţii tuturor instituţiilor judeţene. Pe lângă rapoartele de activitate, scopul principal este prezentarea şi discutarea problemelor ce apar, pentru a fi rezolvate cât mai repede şi cât mai eficient. Prima întâlnire a fost cea cu reprezentanţii instituţiilor de cultură: Muzeul ASTRA, Biblioteca ASTRA, Filarmonica de Stat, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului. Acţiunile culturale sunt cele care fac judeţul Sibiu vizibil. Numărul spectatorilor care au venit la acţiunile culturale a depăşit estimările de la începutul anului, iarinstituţiile s-au făcut remarcate prin multitudinea de evenimentele organizate. Festivalul Internaţional de Poezie de la Biblioteca ASTRA a avut recenzii internaţionale foarte bune, fiind cotat ca cel mai mare şi cel mai bun din Europa. Un alt obiectiv atins este deschiderea Bibliotecii de la Rîu Sadului. Junii Sibiului au făcut cunoscute muzica şi dansurile tradiţionale în toată lumea. Muzeul ASTRA şi-a propus, şi a reuşit să promoveze cultura şi tradiţiile rome, managerul muzeului fiind de părere că meşteşugurile acestei etnii pot fi o sursă de venit, iar ele trebuie făcute cunoscute. A doua serie de întâlniri a fost cu reprezentanţii instituţiilor prestatoare de servicii: Aeroportul Internaţional Sibiu, Camera Agricolă, SC Drumuri şi Poduri SA, Serviciul Public Sala Transilvania, Serviciul Salvamont, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei.
Obiectivele economice ale Aeroportului au fost îndeplinite 100%, urmând ca în perioada următoare să continue discuţiile cu companiile aeriene pentru introducerea de curse spre destinaţii noi. SC Drumuri şi Poduri SA se pregăteşte pentru iarnă, se fac stocurile de material antiderapant, iar după data de 15 noiembrie va începe montarea parazăpezilor. Pentru cei de la Salvamont a fost una dintre cele mai aglomerate perioade, pentru că s-a înregistrat un număr dublu de accidente la care au intervenit: 45 faţă de o medie de 20 de evenimente într-o vară. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanei face demersuri pentru înregistrarea băieşilor din Poiana Sibiului şi Jina. Reprezentanţii instituţiilor ce activează în sistemul de sănătate s-au întâlnit şi ei cu conducerea Consiliului Judeţean Sibiu: Spitalul Clinic Judeţean, Spitalul de boli pulmonare, Unitatea medico-socială Sălişte, Unitatea medico-socială Sibiu, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Spitalul de Psihiatrie. În toate aceste instituţii se continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea condiţiilor oferite sibienilor care au nevoie de îngrijire. Cele două unităţi medico-sociale au înaintat documentaţia pentru licenţiere şi aşteaptă răspunsul din partea Ministerului Sănătăţii. La Spitalul de Psihiatrie, în luna septembrie, au fost trei controalepe diferite tematici, cu aprecieripozitive şi fără avertismente sau sancţiuni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si