fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Concurs de educație financiar-contabilă, pentru liceeni

Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă a avut loc vineri, 28.04.2023 la sediul Colegiului Economic George Barițiu din Sibiu.

Elevii claselor a XI-a din învățământul preuniversitar au avut ocazia să concureze în etapa județeană a concursului organizat de către Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene, cu colaborarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Concursul s-a adresat elevilor de liceu, din clasa a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.

La această primă ediție a competiției au participat 24 de liceeni, reprezentanți ai Colegiul Economic George Barițiu din Sibiu și ai Liceului Teoretic Gustav Gundisch din Cisnădie.

Elevii înscriși la competiție au beneficiat de sesiuni de pregătire financiar-contabilă susținute de către profesor Elena Ihora și de către Eugen Ghimiș, directorul executiv al CECCAR Sibiu.

Festivitatea de premiere a elevilor a avut loc vineri 05.05.2023, la sediul CECCAR Sibiu, în prezența Inspectorului Școlar General, Marius Novac, a Președintelui CECCAR Filiala Sibiu, Florin Pop, a directorului adjunct, Cristea Elisabeta și a cadrelor didactice.

CECCAR a premiat performanța la nivel județean prin oferirea de diplome și premii în bani, astfel :

Premiul I: 700 de lei – Cercel Alexandru Florin

Premiul II: 500 de lei –  Jugărean Nicolae

Premiul III: 300 de lei – Breje Daria Maria

Mențiune: 200 de lei –  Creangă Eduard Petre, Eremia Ștefan Raoul, Maftei Cătălin Constantin, Jugaru Alexandra Ioana

Primii doi elevi clasați la faza județeană s-au calificat la etapa națională a concursului de cultură și educație financiar-contabilă, care va avea loc în data de 17 iunie, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București.