fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Concertul Primăverii, devansat din cauza greviștilor de la Filarmonică

Anunțat inițial pentru ora 19:00, concertul simfonic de joi, 21 martie, a fost reprogramat la ora 17:00, ”în contextul conflictului colectiv de muncă declanșat de SAIFS”, anunță Filarmonica de Stat Sibiu.

Concertul simfonic dedicat primăverii va fi deschis cu „Voci de primăvară”, op. 410, de Johann Strauss II. Programul serii de la Sala Thalia va fi completat de Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea tânărului Jeongro Park, și Simfonia nr. 1 „Primavera”, op. 38, a lui Robert Schumann.

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul austriac David Schlager. Apreciat pentru gestica elegantă, capacitatea sa de a captiva publicul și interpretări pline de prospețime, David Schlager a dirijat pentru prima dată orchestra sibiană cu ocazia Galei Sibiu Opera Festival 2022. De asemenea, el a asigurat conducerea muzicală a Concertului de Anul Nou de la Sibiu, din 31 ianuarie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Pianistul coreean Jeongro Park a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Seoul, Filharmonia Czestochowaska, Orchestra Citta di Grosetto, Orchestra simfonică și Orchestra de cameră Wratislavia, precum și în cadrul unor evenimente prestigioase, precum Festivalul de Pian Rhein-Ruhr, Concursul Internațional „George Enescu” sau Concursul Internațional de Pian „Giulio Rospigliosi” 2022, unde a obținut Premiul I și Premiul publicului.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la prețul de 60 de lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casierie și pe www.iabilet.ro.

Etichete: