fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major va fi interpretat pentru melomanii sibieni

Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major va fi interpretat pentru melomanii sibieni

La aproape 100 de ani de la prezentarea în premieră a lucrării, cu Maurice Ravel la pupitrul dirijoral, „Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major“ va fi interpretat la Sibiu joi, 4 februarie, în cadrul „Staţiunii Muzicale Brukenthal”. Invitaţii serii sunt dirijorul Radu Postăvaru şi pianistul Csiky Boldizsar.

Cu peste 1500 de concerte realizate în țară și peste hotare, dirijorul Radu Postăvaru promovează muzica modernă și contemporană în concertele sale, precum și tineri interpreți pe care i-a susținut de-a lungul carierei. Actualmente este cadru didactic asociat doctor al Universității Naționale de Muzică din București, dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești și invitat al unor orchestre de prestigiu din lume.

Concertul pentru pian şi orchestră în Sol major va fi interpretat pentru melomanii sibieni

dirijorul Radu Postăvaru

Profesor universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Csíky  Boldizsár a susţinut concerte cu toate orchestrele simfonice din România şi a realizat mai multe înregistrări: CD, la Radio şi TV. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului concursurilor internaţionale de pian, susţinând de asemenea cursuri de măiestrie în ţară şi în străinătate.

Recunoscut ca un maestru al orchestraţiei şi un artizan meticulos, Maurice Ravel este unul dintre marii creatori ai epocii moderne. Concertul pe care muzicienii îl vor prezenta joi la Sibiu a fost intepretat la Paris în 1932, în intepretarea pianistei Maguerite Long, avându-l la pupitrul dirijoral chiar pe compozitorul Maurice Ravel.

În programul serii mai sunt incluse incluse „Simfonia nr.1 in Re major” de Charles Gounod şi  Paul Dukas – “La Peri” (Fanfare).

Evenimentul se va desfăşura cu prezenţa publicului, în limita a 30% din capacitatea sălii, respectând toate normele sanitare în vigoare. Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, și la Casa de bilete a Sălii Thalia. Prețul unui bilet este de 40 și 30 de lei. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0735566486.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

 

Următorul concert este programat joi, 11 februarie 2021.

Concert simfonic. Carnaval.

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Sibiu
Dirijor: Tiberiu Soare
Soliști: Sorin Petrescu, Doru Roman, Marko Ristić

asCULTă:
P.I.Ceaikovski – „Anotimpurile” op. 37, partea a doua Februarie-Carnaval pentru pian, percuție și orchestră (orch. Sorin Petrescu)
Astor Piazzolla – Five Tango Sensations – Concert pentru acordeon și orchestra de coarde (aranjament Aleksandar Jakovljevic)
Joe Porter – The Traveling Carnival
N.Paganini – Carnavalul Venețian Reloaded – variațiuni pentru pian, percuție și corzi (orch. Sorin Petrescu).

 

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/FilarmonicaDeStatSibiu

Etichete: