fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Comunicat de presă: PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a semnat, în calitate de partener al Ministerului Afacerilor Interne, contractul de finanțare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea pavilionului 45-70-03 aparținând IJJ Sibiu” cod C5-B2.2.b51, depus în cadrul apelului PNRR/2022/C5/2/B.2.2./1 – Apel competitiv de proiecte, dedicat instituțiilor publice, pentru a crește eficiența energetică și reziliența clădirilor publice prin renovare energetică aprofundată a clădirilor publice. De asemenea, a fost aprobată valoarea neeligibilă a cheltuielilor prevăzute în cadrul devizului general pentru îndeplinirea obiectivului de investiții propus, urmând să atribuim contractul de proiectare și execuție lucrări.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C5: Valul Renovării, Axa 2- Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2.2.b – Renovarea energetică aprofundată a clădirilor publice – Autorități centrale.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice și tranziția către un fond construit rezilient și verde și răspunde priorităților stabilite la nivel național, regional și local. Obiectivele specifice sunt:

Reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu 55,55 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare;

Reducerea consumului de energie primară cu 61,22 %;

Diminuarea cu cel puțin 66,89 % a emisiilor de CO2 în comparație cu starea de pre-renovare (renovare energetică moderată).

Valoarea totală a Proiectului este de 2.547.939,52 lei cu TVA, din care valoarea eligibilă a contribuției comunitare pentru Contractului de Finanțare este de 1.022.223,27 lei cu TVA.

Durata proiectului este de 36 de luni, perioada de implementare a acestuia realizându-se în intervalul ianuarie 2023 – ianuarie 2026.