fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Comuna Sadu a primit Certificatul ELoGE – Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare

În data de 11 mai 2023, la Palatul Victoria din Capitală, în cadrul unei ceremonii organizate de către Secretariatul General al Guvernului României în parteneriat cu Consiliul Europei, primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, a primit Certificatul ELoGE (Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare), acordat autorităților administrației publice locale care demonstrează angajament și realizări remarcabile în promovarea unei guvernări locale de calitate la standarde internaționale.

ELoGE reprezintă o modalitate de certificare, de apreciere și de recunoaștere a acelor autorități publice locale care își desfășoară activitatea în conformitate cu cele 12 principii ale bunei guvernări, stabilite de Consiliul Europei: participarea cetățenilor, receptivitatea, eficiența și eficacitatea, deschiderea și transparența, statul de drept, comportamentul etic, capacitatea și competența, inovarea și deschiderea către noutate, dezvoltarea durabilă și orientarea pe termen lung, managementul financiar solid, drepturile omului, diversitatea culturală și coeziunea socială și responsabilitatea.

Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare în România joacă un rol crucial în evaluarea și îmbunătățirea calității guvernării locale, sporind încrederea cetățenilor în factorii de decizie și implicarea societății civile în procesul de luare a deciziilor la nivel local. Aceste elemente sunt fundamentale pentru o administrație publică locală eficientă, aliniată cu nevoile și așteptările cetățenilor pe care îi reprezintă.

Comisia Națională de Evaluare a modului de implementare a ELoGE în România include reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Consiliului Național al Rectorilor, Institutului Național de Administrație (I.N.A.), Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (U.N.C.J.R.), Asociației Municipiilor din România (A.M.R.), Asociației Orașelor din România (A.O.R.) și Asociației Comunelor din România (A.Co.R.).

Comuna Sadu este mândră să primească această distincție, care reprezintă rezultatul eforturilor susținute ale autorităților locale în asigurarea unei guvernări responsabile, transparente și eficiente. „Această recunoaștere confirmă angajamentul nostru ferm față de principiile bunei guvernări și ne stimulează să continuăm să dezvoltăm și să promovăm inițiative inovatoare, sustenabile și în beneficiul comunității”, declară primarul Valentin Ivan.

„Felicit şi mulţumesc personalului Primăriei Sadu, consilierilor locali și cetățenilor implicați în procesul de dezvoltare și îmbunătățire a comunității noastre. Fără sprijinul și colaborarea lor, nu am fi putut obține acest rezultat remarcabil. Obținerea ELoGE ne motivează să continuăm să ne îmbunătățim și să consolidăm standardele de transparență, eficiență și participare civică în toate acțiunile noastre.

Obiectivul nostru principal rămâne acela de a asigura bunăstarea și dezvoltarea durabilă a comunității. Prin implementarea principiilor bunei guvernări și prin colaborarea strânsă cu cetățenii și organizațiile locale, vom continua să construim un mediu în care oamenii să trăiască în siguranță, să se simtă ascultați și implicați în luarea deciziilor și să beneficieze de servicii de calitate.

În calitate de Primar al Comunei Sadu, îmi asum responsabilitatea de a continua să promovez și să aplic principiile bunei guvernări în toate acțiunile noastre. Vom lucra în strânsă colaborare cu toți partenerii noștri din mediul public și privat, precum și cu mass-media, pentru a îmbunătăți constant calitatea guvernării locale și pentru a ne asigura că Sadu rămâne un loc în care oamenii se simt mândri să trăiască și să participe activ la dezvoltarea comunității”, susține primarul Valentin Ivan.

Comuna Sadu a primit Certificatul ELoGE - Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare