fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Comuna Sadu a obținut finanțare pentru extinderea distribuției de gaze naturale din Tocile

Luni, 23 octombrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, primarul comunei Sadu, Valentin Ivan și ministrul Adrian-Ioan Veștea au semnat Contractul de Finanțare aferent proiectului „Redimensionare și extindere conductă de distribuție gaze naturale presiune redusă cu recuplare 35 branșamente, mărire capacitate S.R.M.P. localitatea Sadu, zona Tocile, comuna Sadu, județul Sibiu”.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „ANGHEL SALIGNY”, categoria de investiții „sisteme de distribuție a gazelor naturale, inclusiv branşamente, precum şi racordul la sistemul de transport al gazelor naturale”, prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, contractul de finanțare fiind semnat în baza Ordinului comun al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administrației şi al ministrului energiei nr. 1391/22.06.2023 şi 816/22.06.2023 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții şi sumele alocate pentru județul Sibiu, în perioada 2022-2028.

Valoarea totală a proiectului este de 11.393.696,51 lei, din care finanțarea acordată prin Programul național de investiții „Anghel Saligny” se ridică la 8.117.648,56 lei, restul investiției urmând să fie acoperit din bugetul local. Primarul Valentin Ivan consideră că finanțarea acestui proiect reprezintă atât o oportunitate, cât și o responsabilitate pentru administrația locală pe care o conduce, subliniind că extinderea conductei de distribuție gaze naturale în zona Tocile va oferi comunității din Sadu un mediu mai sigur, mai modern și mai atractiv.

„Este o nouă oportunitate de a aduce siguranță sporită, modernizare și confort pentru comunitate, precum și un mediu atractiv pentru investitori și un plus de dezvoltare economică. Este foarte important că proiectul asigură dezvoltarea întregului areal intravilan, astfel încât toți locuitorii noștri să poată beneficia de avantaje”,  declară Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Autoritățile locale își exprimă din nou angajamentul ferm pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor și pentru dezvoltarea durabilă a comunității, extinderea conductei de distribuție gaze naturale în zona Tocile fiind unul dintre pașii importanți în această direcție.