fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Comuna Păuca intră în aria de operare a SC Apă Canal SA Sibiu

Serviciul de alimentare cu apă și canalizare din comuna Păuca a fost concesionat operatorului regional SC ”Apă Canal” SA Sibiu în cadrul unei ceremonii organizate la Primăria Comunei Păuca.

Potrivit Anexei la Contractul de delegare a serviciilor, întreaga infrastructură de alimentare cu apă, canalizare și epurare trece în administrarea societății sibiene începând cu data de 1 februarie 2016. La eveniment au luat parte primarul comunei Păuca, Niculae Dancu, directorul general al SC ”Apă Canal” SA Sibiu, ing. Mircea Niculescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, directorul executiv al Asociației de Apă Sibiu, Alexandru Neacșu, membrii Consiliului Local Păuca, reprezentanți ai firmelor de consultanță și constructorilor ce au contribuit la realizarea noilor rețelele de utilități.”Este un moment istoric întrucât marchează o etapă importantă în dezvoltarea comunității noastre care, prin accesul la apă potabilă și canalizare atinge un standard normal de civilizație”, a declarat primarul comunei, Niculae Dancu. Edilul a subliniat că demersurile pentru alimentarea cu apă a comunei au început în urmă cu mai bine de 20 de ani, când au fost efectuate forajele până la adâncimi de 100 de metri: ”Rezultatele au fost dezastroase în sensul că apa nu putea fi potabilizată din cauza prezenței gazului. Direcția de Sănătate Publică ne-a interzis să utilizăm acea apă. A trebuit să găsim o nouă soluție, prin aducerea apei de la Sibiu”, a mai subliniat Niculae Dancu.
În cadrul Proiectului ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov”, derulat de ”Apă Canal” SA Sibiu, prin POS Mediu, a fost construită o aducțiune lungă de peste 73 de kilometri ce transportă apă potabilă de la Uzina ”Dumbrava” din Sibiu către 14 localități de pe Valea Secașelor. În paralel cu realizarea aducțiunii, Primăria Păuca a realizat, cu sprijinul fondurilor europene, rețele de distribuție a apei potabile, canalizare și stație de epurare pentru peste 500 de imobile din Păuca și Presaca. În cursul acestui an, pe fondurile Primăriei Păuca, vor fi introduse rețele de apă și canalizare și în celelalte două localități aparținătoare, Broșteni și Bogatu Român, astfel încât cei peste 2.000 de locuitori ai comunei să aibă acces la aceste servicii ce conferă siguranță alimentară și niveluri ridicate de civilizație și confort în orice comunitate. Directorul general al ”Apă Canal” SA Sibiu, ing. Mircea Niculescu, a subliniat că ”Pentru societatea noastră provocările continuă. Urmează angajări de personal, amenajarea sediului, încheierea contractelor de furnizare și alte demersuri ce completează activitatea pe care o vom avea în comuna Păuca. Mulțumesc administrației locale pentru încrederea acordată și asigurăm viitorii abonați că vor beneficia de servicii de calitate similare celor existente în toate localitățile deservite.” Extinderea ariei de operare este o activitate curentă a societății ”Apă Canal” Sibiu, care a devenit al doilea operator regional din România, cu servicii interjudețene încă din anul 2009. Populația aflată în aria de operare a ajuns la aproximativ 270.000 de persoane, pentru care ”Apă Canal” realizează importante investiții în infrastructură atât din fonduri proprii cât și cu contribuții din partea Uniunii Europene. În momentul de față, societatea încheie cu succes încă un proiect susținut din fonduri europene, de aproximativ 100 de milioane de Euro, pregătind noi investiții în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), conform căruia, până în anul 2020, vor fi extinse și modernizate rețele în valoare de 120 de milioane de Euro

Etichete: