fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu Sport Timp Liber

Competiție internațională de wakeskate și wakeboard, pe Lacul Binder

Sibiul va găzdui a doua ediție a competiției internaționale de cable wakeboard și wakeskate, organizată de Federația Română de Schi Nautic și Wakeboard. Sibiu Wake Trophy 2023 se va desfășura pe Lacul Binder, în perioada 18 – 20 august.

Am dorit ca Primăria Sibiu să fie partener al acestei competiții pentru că, pe de o parte, infrastructura sportivă creată pe Lacul Binder merită să fie utilizată, iar pe de altă parte, prin astfel de competiții sperăm să atragem tinerii sibieni către sport în general și către sporturile nautice, în particular. În calitate de parteneri, vom pune la dispoziție instalațiile de cablu și amenajările pentru desfășurarea concursului și vom suporta o parte din cheltuielile de organizare. Îi invit pe sibieni să participe chiar și ca public, pentru că această competiție este cu adevărat spectaculoasă, fiind prima de acest tip din țară”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Conform Federației Române de Schi Nautic și Wakeboard, Lacul Binder îndeplinește, prin dotările sale pentru sporturi nautice, cerințele pentru desfășurarea unui concurs la acest nivel, iar Sibiul este locația perfectă pentru participanți.

Competiția de nivel internațional este cotată cu 4 stele și 600 de puncte din partea Federației Internaționale pentru Schi Nautic și Wakeboarding. Aceasta va fi structurată pe trei categorii competiționale, în funcție de nivelul de performanță al participanților: Junior, Masters și Open.

La ediția de anul trecut, Sibiu Wake Trophy a reunit 52 de sportivi din diverse țări. Printre concurenți s-au numărat unii dintre cei mai buni rideri din lume: croatul Marco Gacic – numărul 3 în clasamentul mondial IWWF (masculin), poloneza Julia Lupij – numărul 1 în clasamentul mondial IWWF (feminin) și germanul Dennis Hildebrand – locul 3 la Campionatul European și favorit la Mondiale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si