fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Companiile locale gătesc pentru vizitatorii Muzeului ASTRA

Duminică, 1 iulie, în zona Târgului de Țară din Muzeul din Dumbrava Sibiului, între orele 12 – 16, va avea loc concursul culinar “Diplomație și bun gust în Sibiu”, în cadrul căruia se vor întrece zece echipe romanesti si “internaționale”, ce vor pregăti mâncăruri realizate după rețete tradiționale reinterpretate.

Cele care vor găti duminică sunt companiile, printre ele numărându-se Dedeman (Romania), care va pregăti ciorbă dunăreană de crap, înnobilată cu leuștean verde și ardei iute, BRAMAC (SUA), cu tocăniță de mistreț cu legume, murături și mămăligă, precum și CESROM(Germania) care va găti iahnie de fasole cu ciolan afumat. De altfel, reprezentanții Policlinicii Medica vor prepara tocană de oaie din zona Mărginimii, iar Rotary Club Sibiu, prin cursanții din cadrul proiectului “Școala de Bucătari Adi Hădean”, va găti ostropel de pui cu mămăligă. Cei care vor avea poftă de păstrăv prăjit cu mămăligă și mujdei vor putea merge la standul celor de la Carrefour, iar cei care vor dori să deguste rețete italienești vor primi din partea Gianfranco & Stefano Arrosticini Abruzzesi, Pasta e Fagioli și Porchetta. Reprezentanții companiei austriece MATEC vor găti ciorbă de fasole cu afumătură în bol de pâine cu salată de ceapă roșie,  cei de la Visma(Norvegia) vor avea de oferit frigărui de creveți cu o mânuță de orez și o pâinică, alături de sos, iar Boromir va asigura „mămăliga oficială” a evenimentului . Cei care vor să guste din preparate trebuie să achite 10 lei/ porție, sub forma unei donații, care va merge în contul Complexului Național Muzeal ASTRA, pentru a amenaja si dota un spațiu de gătit în zona Târgului de Țară. “Fiecare companie își va forma echipa de bucătari din rândul angajaților,partenerilor,  cooptând eventual studenți ce își vor aduce aportul, un suflu nou și spirit juvenil .Preparatele vor valorifica ingrediente locale, studenții vor aduce știința, angajații măiestria, iar amabasadorul țării cultura, tehnici culinare și ingrediente specifice, împreună contribuind la inovație. Multumim partenerilor nostri pentru implicarea in proiect si pentru sustinerea acordata de catre Muzeul Astra, Universitatea Lucian Blaga si compania Harting Romania”, spun reprezentanții Asociației Sibiu 1191.

Etichete:

Recomandam sa citesti si