fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Naţional

Companiile franceze, interesate de proiectele din PNRR

Proiectele de infrastructură rutieră sau feroviară, o serie de modernizări care presupun reforme digitale sau proiectele turistice sunt pentru companiile franceze printre domeniile de interes din cadrul programelor finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 

Sfarsitul primului paragraf

Delegația oamenilor de afaceri francezi reprezentați de cel mai mare patronat din Franța, Mouvement des Entreprises de France, precum și membri ai Ambasadei Republice Franceze la București s-au întâlnit, joi după – amiază, cu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, la sediul MIPE. Reuniunea a avut loc în marja vizitei oficiale a Misiunii economice franceze în România, din perioada 1- 3 februarie 2022.

 

Oficialii MIPE au prezentat eforturile pentru redresarea economică în contextul evoluției pandemiei generate de COVID-19, prioritățile proiectelor vizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, precum și detalii privind termenele de implementare a acestora.

 

Obiectivul reuniunii a fost cel de a permite o interacțiune directă, o sesiune de întrebări-răspunsuri și un schimb interactiv de idei privind proiectele, permisivitatea legislativă, precum și provocările pe care reprezentanții mediului de afaceri din Franța le pot întâmpina în perioada implementării reformelor și a investițiilor prin PNRR.

 

Partea franceză s-a arătat interesată în mod particular de infrastructura rutieră și feroviară, inclusiv în ceea ce privește proiectele de digitalizare a semnalizării în cele două segmente ale transporturilor.

 

Proiectele privind dezvoltarea capacităților de producție a energiei și digitalizarea cărților de identitate și a mobilității urbane au fost alte teme propuse de partea franceză pentru colaborările viitoare.

 

Investitorii din Franța au mai cerut detalii despre proiectele din turism finanțate prin PNRR și despre legislația privind achizițiile publice.

 

La întrebările formulate de către oamenii de afaceri francezi, oficialii MIPE au dat explicații ample pe toate tematicile privind proiectele din PNRR, ambele părți manifestându-și deschiderea pentru colaborare și impulsionarea companiilor franceze de a participa la viitoarele investiții.

Etichete:

Recomandam sa citesti si