fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Comoara Muzeului Brukenthal pleacă la București

Cinci capodopere din colecția Muzeului Național Brukenthal vor fi expuse la Art Safari, în București, din 20 până în 30 aprilie.

Omul cu tichie albastră” – Jan van Eyck (cca. 1390-1441), ”Ecce Homo / Iată omul!” – Tiziano Vecellio / Tițian (1488/90-1576), ”Cap de copil” – Paolo Veronese (1528-1588), ”Portret de bărbat citind” și Portret de femeie rugându-se” – Hans Memling (1430/33-1494) vor alcătui expoziția temporară „Brukenthal Exclusive”. Art Safari va include alte patru expoziții ample de artă românească, franceză și spaniolă.

Îndrăzneală” apreciată de ministrul Culturii

Cele cinci capodopere nu părăsesc Muzeul Brukenthal pentru prima oară. Au mai fost expuse în mari muzee din Franța, Anglia, Italia, Belgia, Luxemburg și Polonia, dar prezența lor în București va fi o premieră, salutată chiar de ministrul Culturii. ”Felicit parteneriatul dintre Muzeul Național Brukenthal și Art Safari pentru îndrăzneala ca aceste piese de tezaur, de o valoare nu doar artistică, cât și patrimonială, să ajungă la București, facilitând, în acest sens, vizitarea expoziției de către un public numeros!”, a declarat ministrul Lucian Romașcanu.

Eveniment istoric

Brukenthal Exclusive este cea mai importantă expoziție din istoria Muzeului Național Brukenthal pe care a realizat-o, din colecția sa, în România”, apreciază curatorul expoziției, Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Art Safari se va desfășura la Palatul Dacia-România, de pe strada Lipscani, nr. 18-20, din București.

Etichete: