fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Comisia pentru Fonduri Europene a PNL Sibiu vine în sprijinul cetățenilor

PNL Sibiu, prin Comisia pentru Fonduri Europene, propune sibienilor un dialog susținut pe tema accesării banilor europeni.

De la identificarea oportunităților de finanțare și stabilirea etapelor necesare în vederea obținerii fondurilor europene nerambursabile, la sesizarea diferitelor probleme din acest domeniu instituțiilor responsabile de gestionarea banilor europeni, specialiștii din cadrul Comisiei vor discuta cu cei interesați de accesarea banilor europeni o dată pe lună, potrivit unui program prestabilit, la sediul PNL Sibiu, din str. Nicolae Bălcescu, nr.31. Cu o rată de absorbție a fondurile europene mult sub cea preconizată, România riscă să încheie dezastruos exercițiul financiar 2007-2013 cu un minus de peste 7 miliarde de euro neaccesate dintr-un total de 19 miliarde de euro. Birocrația, rigiditatea sistemului și corupția au semnat blocarea dezvoltării comunităților locale și creării unui mediu de afaceri competitiv cu bani europeni. România trebuie să construiască cadrul potrivit pentru valorificarea oportunităților de finanțare a principalelor direcții: investițiile în infrastructura de transport, mediu, energie și telecomunicații, dezvoltarea resurselor umane, susținerea mediului de afaceri, extinderea proiectelor de cercetare și dezvoltare, modernizarea agriculturii. Fondurile europene nerambursabile sunt bani publici, sunt banii fiecărui român și ai fiecărui cetățean al Uniunii Europene. Cel mai mare impact al fondurilor europene în România se regăsește în încercarea de a schimba atitudinea asupra modului in care sunt cheltuiti banii publici.
„În cadrul Comisiei ne propunem să găsim modalități pentru a ajuta cetățenii să acceseze fonduri europene. Din dorința de a veni în sprjinul celor care vor să depună spre finanțare proiecte și nu știu cu ce ar trebui să înceapă și care sunt pașii către un proiect de succes, am decis ca prin specialiștii pe care îi avem în cadrul Comisiei, să venim în întâmpinarea acestei nevoi. Astfel, îi invităm pe cei care au întrebări și vor să afle mai multe detalii despre fondurile europene nerambursabile, fie să ne scrie la adresa de email pnlsibiucomisii@gmail.com, fie să vină la sediul nostru din str. Nicolae Bălcescu, nr.31, conform programul prestabilit. În acest fel vom putea răspunde la nelămuririle legate de diverse aspecte din acest domeniu, plecând de la ce se finanțează, la criteriile care trebuie îndeplinite si până implementarea și finalizarea proiectului“, a declarat primarul Bogdan Bucur, Copreședinte al Comisiei pentru Fonduri Europene.
Programul întâlnirilor cu cetățenii pe tema fondurilor europene pentru următoarele 4 luni este următorul: 24 noiembrie 2015, ora 17.00, 22 decembrie 2015, ora 17.00, 26 ianurie 2016, oea 17.00, 23 februarie 2016, ora 17.00.

Etichete:

Recomandam sa citesti si