fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Comisia de Dialog Social Sibiu: personalul din creșele de stat solicită să rămână pe grilele de salarizare ale administrației locale 

Prefectul Sibiului: Instanțele de judecată sunt singurele în măsură a se pronunța cu privire la validarea/invalidarea mandatelor primarilor

Personalul angajat în cadrul creșelor din Sibiu a solicitat întrunirea Comisiei de Dialog Social Sibiu pentru a discuta situația creată de condițiile arondării creșelor la unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică. Ședința a fost condusă de președintele Comisiei, prefectul Mircea Crețu, informează Prefectura Sibiu într-un comunicat de presă.  Au participat la discuții reprezentanții Primăriei Sibiu, ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar, ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și reprezentanții a opt creșe din Sibiu. Conform comunicatului amintit, revendicările personalului din creșele sibiene se referă la punerea în aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 100/10.09.2021 de Primăria Municipiului Sibiu.

”În actul normativ se prevede un transfer opțional, iar administrația locală a decis transferul fără un studiu de impact și fără a ține cont de resursa umană. Se solicită menținerea personalului din creșe pe grilele de salarizare ale administrației locale și asigurarea absolvirii de cursuri de reconversie profesională în cazul îngrijitoarelor. Se arată că, salarizarea asistentelor medicale trebuie să se realizeze asemeni personalului medical din școli, în caz contrar s-ar ajunge la o discriminare a acestui personal. Pentru clarificarea situației, Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a prezentat cadrul legal prin care s-a aprobat numărul de posturi și statele de funcții pentru personalul din creșe. Poziția Inspectoratului Școlar Județean Sibiu este că a fost respectat integral cadrul legal în vigoare. Reprezentanții Sindicatului Invățământ Preuniversitar Sibiu  subliniază importanța urgentării elaborării Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară în care să fie inserate prevederi exprese referitoare la normarea tuturor categoriilor de personal și obligativitatea respectării numărului maxim de antepreșcolari la grupă”, se spune în comunicat.

Prefectul Mircea Crețu a cerut participanților să continue dialogul iar mai apoi să redacteze soluții concrete care să fie transmise Guvernului României în vederea elaborării unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Etichete:

Recomandam sa citesti si