fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Comasare ”3 în 1”: Se înființează Garda Națională de Mediu, Ape și Păduri

Reorganizarea administrativă a instituțiilor subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) va însemna doar schimbări de denumiri. Ministerul a pus, ieri, în consultare publică proiectul de ordonanță de urgență pentru reorganizare. Acesta prevede comasarea unor instituții de control și preluarea de atribuții de la altele.

Una dintre schimbări este înființarea Gărzii Naționale de Mediu, Ape și Păduri (GNMAP), prin comasarea Gărzii Naționale de Mediu și a Gărzii Forestiere Naționale. Aceasta va prelua de la Administrația Națională „Apele Române” activitatea de inspecția apelor și personalul cu atribuții de inspecția apelor. Conducerea GNMAP va fi asigurată de un comisar general cu rang de secretar de stat, ajutat de doi comisari generali adjuncți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general, numiți prin decizie a prim-ministrului.

Instituție unică de control

„Crearea unei instituții unice de control va elimina lacunele de competență dintre diversele instituții aflate în subordinea MMAP. Astfel, vom avea o singură instituție puternică, capabilă să gestioneze spețe complexe pe toate domeniile gestionate de ministerul nostru”, susține ministrul Mediului, Mircea Fechet.

De asemenea, apare Agenția Națională pentru Mediu și Arii Protejate (ANMAP), prin comasarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și structurilor teritoriale din subordinea acesteia.

Conducerea noii Agenții va fi asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat, doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat și un secretar general. ”Această nouă instituție are rolul de a scurta termenele și a eficientiza procedurile de avizare, care în prezent sunt foarte greoaie și complicate”, a spus ministrul Fechet.

 

Etichete:

Leave a Comment