fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

Colocviu internaţional al doctoranzilor la Facultatea de Teologie din Sibiu

Studenţi ai Facultăţii de Teologie din Berna, Elveţia, au vizitat Tipografia „Şaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a avut loc luni, 11 octombrie, un Colocviu Internațional al Doctoranzilor. La manifestarea academică au participat doctoranzi în Teologie de la facultățile din Berna, Elveţia și Sibiu. Au fost prezenţi la Sibiu zece studenți elvețieni însoțiți de patru membri ai corpului profesoral, grupul aflându-se într-un schimb de experiență cu partea română în perioada 9-16 octombrie.

La sesiunea de susţinere a referatelor desfăţurată în Sala „Spiridon Cândea” a facultății sibiene au prezentat lucrări trei doctoranzi din Berna: Anna Khoury, cu o lucrare având ca subiect iconografia răsăriteană, Marina Felder Ramseier, care a realizat o analiză a dialogului între Biserica Ortodoxă și vechile biserici catolice, și Jean Renel Amesfort, despre viziunea asupra Bisericii în lumina dialogului mai sus menționat a teologului Herwig Aldenhoven. Alte trei lucrări, două în limba engleză și una în germană au prezentat și doctoranzii români: Ovidiu Vasu, plecând de la opera dogmatică a profesorului Nicolae Chițescu, Ștefan Popa, care a vorbit despre dialogul interreligios, având ca punct de plecare A treia Întâlnire a Consiliului Mondial al Bisericilor, de la New Delhi, din 1961, și părintele Daniel Puia-Dumitrescu, a cărui prezentare a avut ca subiect lucrul cu tinerii în Biserica Ortodoxă Română, pornind de la o experiență personală în Marea Britanie.

În continuarea fiecărei prezentări, au avut loc discuții intense, atât în limba germană, cât și în limba engleză, doctoranzii celor două facultăți arătându-se interesați și informați pe diversele subiecte abordate. O contribuție deosebită la dialog au avut-o și profesorii coordonatori, din partea facultății sibiene participând decanul acesteia, pr. prof. univ. dr. Daniel Buda și doamna lect. univ. dr. Alina Pătru. Din echipa de organizare a evenimentului a făcut parte și profesorul de origine română, Georgiana Huian, de la Facultatea din Berna.

 

Etichete:

Leave a Comment