fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sibiu

Colegiul Pedagogic ”Andrei Șaguna” se extinde: 20 de clase noi, 3 laboratoare și o sală de sport

Consiliul Local Sibiu a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, indicatorii tehnico-economici pentru extinderea Colegiului Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” cu un corp nou de clădire și construcția unei săli de sport.

Finanțare prin PNRR

Prin construcția unui nou corp de clădire la acest colegiu creștem capacitatea unității de învățământ cu 20 de săli de clasă și 3 laboratoare, creând loc pentru încă 600 de elevi. De asemenea, este prevăzută construcția unei săli de sport în suprafață de 1.000 de mp, în beneficiul copiilor și tinerilor dornici de mișcare și sport. Am pregătit acest proiect și îl vom depune pentru obținerea finanțării nerambursabile din PNRR – Componenta 15 Educație, investiția fiind estimată la peste 48 de milioane de lei”, precizează Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Clădire nouă, cu două etaje

Corpul nou de clădire va avea parter și două etaje și o suprafață desfășurată de 3.600 mp. În noua clădire vor fi amenajate 20 de săli de clasă, două laboratoare, un cabinet și grupuri sanitare. Foarte important, construcția va fi eficientă energetic, datorită unui sistem de management al utilităților în clădire, unui sistem de panouri fotovoltaice, care vor asigura energie din surse regenerabile și unui sistem de ventilare cu recuperatoare de căldură, încălzirea urmând să se asigure cu pompe de căldură aer-apă. Iluminatul se va face prin corpuri cu LED, care consumă puțin și sunt fiabile. Accesul în clădire va fi optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin amenajarea unor rampe atât la intrarea principală, cât și la cele secundare.

Sala de sport va avea o suprafață de 1.000 mp și va fi dotată corespunzător pentru practicarea handbalului, baschetului și voleiului, dar și pentru alte exerciții fizice, în orele de sport.

Etichete: