fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Sport

Codruț Galaftion, dublu campion la Turul Ciclist al Sibiului

Codruț Galaftion, angajat al Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, cel care în fiecare an arborează de Ziua Armatei drapelul național pe „acoperișul României”, Vârful Moldoveanu, a reușit în acest an să se claseze pe locul I la două dintre categoriile competiției Turul Ciclist al Sibiului.

Pasiunea lui pentru sport nu se manifestă doar în mediul militar, de curând remarcându-se și cu rezultate excepționale la competițiile de ciclism. La 47 de ani, în cadrul Turului Ciclist al Sibiului a reușit să se claseze pe locul I al podiumului la două dintre competițiile conexe ale acestui eveniment sportiv, adresate amatorilor: „Cursa Sponsorilor” și „King Of The Mountain”.

„Cursa Sponsorilor” a oferit participanților șansa de a experimenta senzațiile unei competiții profesioniste, cursa desfășurându-se în regim de contratimp individual pe șosea, pe un traseu de 13,8 km închis circulației, cu cronometraj și arbitraj, la care colegul nostru a obținut locul I la individual masculin, categoria „peste 45 de ani”.

Concursul de cățărare pe șosea și cel de pe off-road de la Păltiniș intitulat „King Of The Mountain” este unic în România, ciclistul luptându-se cu el însuși pentru a obține cel mai bun timp pe o cățărare de 15 km, cu o pantă medie de 5% și cu zone de 14%. După ce cu un an înainte se clasase pe treapta a doua a podiumului în aceeași competiție, dar pe cățărarea de pe Dealul Călugăru, anul acesta col. Codruț Galaftion a urcat pe locul I al podiumului pentru a primi titlul de „King of the Mountain Off-Road”, îmbrăcând totodată și tricoul alb cu buline roşii (semnul distinctiv al grimpeurilor, al celor mai buni cățărători, care fac legea pe munţi).

De asemenea, în luna iunie, a câștigat la categoria de vârstă „peste 35 de ani”, și cea de-a VII-a ediție a concursului de ciclism „Criteriul Primăverii”, organizat de Clubul Sportiv Aria pentru Sport din Sibiu. Competiția este una de ciclism rutier, care se desfășoară în condiții de trafic rutier restricționat, pe un traseu de 19 km în regim de contratimp individual.

Etichete:

Recomandam sa citesti si