fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Cluj-Napoca și Oradea – orașele în care se deschid noi Școli Româno-Finlandeze ERI

Cluj-Napoca și Oradea - orașele în care se deschid noi Școli Româno-Finlandeze ERI

La cinci ani de când profesorii și experții în educație, Elena Lotrean și Radu Szekely, au lansat Școala Româno-Finlandeză la Sibiu, proiectul educațional de succes este extins în alte două orașe din țară, respectiv în Cluj-Napoca și în Oradea.

Astfel, părinții din cele două orașe își pot înscrie copiii la Școlile Primare ERI Oradea și Cluj-Napoca. Înscrierile continuă și la unitățile din Sibiu, atât în învățământul preșcolar, cât și în cel primar (clasele 0 – IV) și gimnazial (clasele V-VI).

Sub îndrumarea specialiștilor din Finlanda, în această perioadă, Școala ERI parcurge pașii necesari pentru a deveni prima școală din lume, în afara granițelor finlandeze, certificată de Agentia Națională pentru Educație din Finlanda.

Conform clasamentelor internaționale de profil, sistemul finlandez de educație este printre cele mai performante din lume, lucru dovedit și în România, la Sibiu, unde este aplicat într-un mod creativ Curriculumul național. Adaptarea inovativă și eficientă la realitățile românești a modelului finlandez de predare transversală, bazată pe principiile constructiviste, este confirmată și de către Ari Pokka, expertul finlandez în educație, care a declarat, în urma vizitei sale la școala din Sibiu: „La Școala Româno-Finlandeză ERI, programa este unică, deoarece întrunește cele mai bune practici ale Curriculumului românesc și ale Curriculumului finlandez.”

Cluj-Napoca și Oradea - orașele în care se deschid noi Școli Româno-Finlandeze ERI

Elena Lotrean, cofondator Școala Româno-Finlandeză Sibiu și Consol Onorific al Finlandei în Sibiu, afirmă: „În cinci ani, am crescut la nivel de școală și de comunitate, de la 17 copii la peste 200 de elevi și familii, astfel încât a sosit momentul să scriem un nou capitol în povestea noastră. Începând cu anul școlar 2021 – 2022, ne extindem și în alte orașe din țară experiența de învățare orientată spre viitor, pentru ceva ce încă nu putem să ne imaginăm. Dar ceea ce putem, totuși, să imaginăm, este procesul, baza, pe care poate construi fiecare copil, pentru a-și crea o viață cu sens, în care educația se continuă și dincolo de băncile școlii, având un impact major în societate”.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete: