fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Social

Club de Socializare și Petrecere a Timpului Liber pentru Refugiați Ucraineni

La Biblioteca Orășenească Avrig, a avut loc, astăzi, prima întâlnire între reprezentanții adminstrației locale și cetățenii ucraineni care s-au refugiat în Avrig și localitățile aparținătoare.
La întâlnire, au participat 30 de adulți și copii, care au fugit din calea războiului din Ucraina și care au găsit adăpost în casele unor localnici dispuși să ajute.
Prezent la întâlnire, primarul Adrian David i-a asigurat pe cetățenii ucraineni de sprijinul autorităților locale. “Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Ucraina şi poporul ucrainean, confruntat cu agresiunea Federaţiei Ruse şi vă oferim sprijinul nostru prin mijloacele pe care le avem la dispoziţie. În acest scop, am constituit un grup de lucru la nivelul Primăriei orașului Avrig, pentru a identifica soluții la nivel local privind integrarea cetățenilor ucraineni în perioada în care sunt nevoiți să rămână la Avrig dar și pentru a aplica măsurile dispuse de structurile subordonate ministerelor abilitate să se ocupe de aceste probleme”, le-a explicat primarul, celor prezenți la întâlnire.
Scopul Clubului de Socializare și Petrecere a Timpului Liber pentru Refugiați Ucraineni este acela de prevenire a eventualelor situaţii de dificultate şi vulnerabilitate, ce pot duce la marginalizare sau excluziune socială, promovând participarea refugiaților la viaţa comunității locale.
“În cadrul clubului, desfășurăm activități de informare, de integrare sau reintegrare socială, de petrecere a timpului liber, activități practice, cultural – artistice sau grupuri de discuții. De asemenea, cu sprijinul Școlii Gimnaziale Avrig, am pregătit și activități de predare în limba română și le oferim cetățenilor ucraineni, la cerere, îndrumare pentru accesarea serviciilor din comunitate și menținerea legăturii cu instituțiile și cu organizațiile din comunitate”, informează Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al Primăriei orașului Avrig.
În total, pe raza UAT Avrig, locuiesc temporar 42 de cetățeni ucraineni. 15 dintre ei sunt copii iar 27 sunt adulți. Patru au reușit să își găsească și locuri de muncă.
Etichete:

Recomandam sa citesti si