fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Claudiu Mureșan: O AUTOSTRADĂ MODERNĂ înseamnă CIVILIZAȚIE ÎN INFRASTRUCTURĂ

În România, după 3 decenii de promisiuni, ne putem „lăuda” că suntem țara cu cei mai puțini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană, adică mai puțin de 1.000.
Partea și mai tristă este că autostrăzile noastre au doar asflat. Lipsesc aproape cu desăvârșire spațiile de servicii, parcările pentru scurtă durată și odihnă, benzinăriile, telefoanele de urgență, gardurile de protecție, dar și atât de necesarele toalete.
Banda de urgență a autostrăzilor din România e o lungă parcare pe care oameni se opresc pentru a face o scurtă pauză de la condus, să ia o gustare sau pur și simplu să își facă nevoile fiziologice sub privirile pline de uimire ale trecătorilor.
Din 8 spații de servicii, pe autostrada A3, numai 2 sunt funcționale, unul pe fiecare sens, celelalte 6 se prezintă așa cum se vede în imaginea de mai jos. Închise cu garduri și sârmă ghimpată, adevărate gropi de gunoi zac pe marginea drumurilor.
E revoltătoare nepăsarea autorităților, care ar trebui să gestioneze aceste spații atât de necesare șoferilor și pasagerilor.
Acesta este motivul pentru care am adresat o interpelare scrisă Ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, prin care i-am solicitat să nu lase baltă proiectele de modernizare a autostrăzilor începute de Cătălin Drulă.
I-am cerut, de asemenea, să deschidă de URGENȚĂ spațiile de servicii existente, să le doteze cu coșuri de gunoi pentru a reduce poluarea.
În privința toaletelor, i-am solicitat să găsească soluții de amenajare a acestora, nu numai pe autostrăzi și drumuri expres, dar și de-a lungul drumurilor naționale și județene unde nu se regăsesc benzinării.
În anul 2022, România a rămas singura țară din Europa în care șoferii își fac necesitățile fiziologice pe marginea drumurilor și își aruncă sticlele pe jos, în parcări unde nu sunt montate coșuri de gunoi.
Trebuie să ne aliniem țărilor civilizate și din această perspectivă.
Aștept cu interes reacția domnului ministru și răspunsurile la solicitările de a-mi prezenta strategia ministerului cu privire la această situație.
Etichete:

Recomandam sa citesti si