fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Claudiu Munteanu, muzeograful Muzeului Național Brukenthal a murit

“Anunțăm cu deosebită tristețe dispariția prematură a colegului nostru, Claudiu Munteanu, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie Casa Altemberger. Să vorbești despre un coleg la timpul trecut este extrem de dificil, cu atât mai mult în cazuri ca acesta, când tineri cercetători dispar atât de prematur și lasă un gol semnificativ în activitatea instituției. A fost un coleg și un prieten extraordinar căruia o să îi păstrăm amintirea neștearsă.
Exprimăm regretele noastre profunde și transmitem condoleanțe familiei și celor apropiați.”, transmit reprezentanții muzeului sibian.

Claudiu Munteanu a absolvit cursurile Facultății de Litere, Istorie și Jurnalistică obținând diploma de istoric în anul 2002, și a continuat parcursul științific prin studiile aprofundate în cadrul Universității Lucian Blaga, în domeniul Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural Național, încheiate în anul 2003. A urmat studiile doctorale în cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, sub coordonarea prof.univ.dr. Octavian Bounegru, încheiate în anul 2011. În cadrul Muzeului Național Brukenthal s-a angajat în anul 2003 și a evoluat la potențialul maxim al specializării sale ca muzeograf IA, expert în numismatică – perioada romană și arheolog expert.

Etichete: