fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

CJ Sibiu: Portal dedicat finanțărilor nerambursabile pentru evenimente culturale, sportive, educaționale și sociale

Digitalizarea administrației - Consiliul Județean Sibiu a implementat semnătura electronică
  • Organizațiile interesate sunt invitate la dialog pe marginea digitalizării procedurilor de solicitare a fondurilor

Consiliul Județean Sibiu digitalizează procedurile pentru organizațiile și instituțiile ce doresc să aplice pentru finanțările nerambursabile asigurate prin cele patru Agende  principale:

  • Agenda Culturală și pentru Dezvoltarea Comunității;
  • Agenda pentru Tineret;
  • Agenda pentru Sport;
  • Agenda pentru Educație.

Începând cu 2023, aplicanții vor utiliza un portal special creat, în care sunt disponibile mai multe module vizând etapele de accesare, implementare și monitorizare a modului de realizare a activității finanțate. În acest fel se elimină cantități importante de hârtie ce trebuiau printate și depuse la finanțator, eficientizîndu-se și timpii de transmitere și analiză a documentelor.

Pe data de 14 decembrie ac, sala de ședințe a Consiliului Județean Sibiu va găzdui o întâlnire cu toți cei interesați să obțină finanțări nerambursabile pentru evenimente programate a fi organizate în 2023. Participanților le va fi prezentată structura și funcționalitatea noului portal web, modul de utilizare, fiind totodată un bun prilej de a culege feed-back din partea potențialilor beneficiari.

Important de precizat este faptul că fiecare aplicant va primi un număr unic de înregistrare, după ce va parcurge procedura de depunere a documentației pe noul portal, fără a fi nevoit să se deplaseze la registratură.

Pentru a facilita un dialog clar și aplicat cu solicitanții, întâlnirea de miercuri, 14 decembrie ac, va avea 2 secțiuni specializate:

  • În intervalul orar 12,00 – 14,00 sunt așteptați cei interesați să aplice pentru Agenda pentru Tineret și Agenda pentru Sport;
  • În intervalul orar 14,00 – 16,00, cei interesați de Agenda pentru Educație și Agenda Culturală și pentru Dezvoltarea Comunității.

„Acest portal este un instrument  modern, accesibil și transparent, este prietenos cu mediul întrucât elimină mari cantități de hârtie, oferind aplicanților întreg suportul de care au nevoie, de la solicitarea sumelor, până la decont”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.