fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

CJ Sibiu încearcă să prindă “Valul Renovării”

Consiliul Județean Sibiu a depus, astăzi, pentru finanțare prin PNRR, două proiecte pentru eficientizarea energetică a două clădiri ale unor instituții din subordinea CJ:

  1. Renovare energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, situată pe str. Hermann Oberth, lângă Ambulatoriul Spitalului Județean, proiect depus pe operațiunea B 2. Valoarea maximă eligibilă a proiectului: 2.208.913,94 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 419.693,65 lei.

2. Consolidare seismică și renovare energetică a clădirii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, situată pe strada Mitropoliei, nr. 2, proiect depus pe operațiunea B 1. Valoarea maximă eligibilă a proiectului: 8.936.962,97 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 1.698.022,96 lei

Cele două proiecte au fost aprobate de consilierii județeni, în ședința extraordinară convocată de îndată, în această dimineață, care s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

Astăzi, la ora 10, a fost prevăzută lansarea celui de-al doilea apel de proiecte care pot fi finanțate pe componenta eficiență energetică, prin Planului Național de Redresare și Reziliență, criteriul fiind ”primul venit, primul servit”. Este vorba despre Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2- Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.1 – Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice și operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. În mai puțin de o oră, pentru operațiunea B 1 au fost depuse 412 proiecte, iar pentru operațiunea B2 – 333.

Etichete:

Recomandam sa citesti si