fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Circ pe pâine: extinderea drumului județean din Cartierul Arhitecților, în dezbatere publică

Sala mare de ședințe a Consiliului județean Sibiu a găzduit dezbaterea privind extinderea drumului județean din cartierul Arhitecților, dezbatere la care au participat peste 50 persoane, interesate de soluțiile propuse de autorități pentru rezolvarea problemelor ce țin de traficul din aceea zonă. Ședința a fost prezidată de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, de primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, de reprezentantul IPJ Sibiu, comisarul șef adjunct Lucian Tarnu, arhitectul șef al primăriei Cisnădie, Ionela Jula și șeful serviciului Investiții și Patrimoniu din cadrul CJ Sibiu, Daniela Stoica. De la dezbatere a lipsit primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, care a dat de înțeles presei în mai multe rânduri, că nu vede în primarul municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, o persoană cu care să se poate colabora la modul real în acest proiect. Soluțiile prezentate de proiectanți  vizează extinderea drumului la 3 benzi de 3 metri lățime fiecare, două de intrare spre Sibiu şi una de ieşire, trotuare de 1,5 m lățime pe ambele sensuri și o pistă de biciclete de 2 m lățime. Au mai fost menționate două sensuri giratorii și două stații de autobuz.

După prezentarea făcută de proiectanți, au luat cuvântul reprezentanții asociațiilor de proprietari din zonă care i-au reproșat primarului municipiului Sibiu, Astrid Cora Fodor, faptul că nu au fost consultați cu privire la acest proiect și că nu au primit răspunsurile solicitate despre proiectul în dezbatere, deși au făcut adrese scrise către primărie. Au luat cuvântul mai mulți participanți la dezbatere care au solicitat lămuriri și au venit cu propuneri și sugestii legate de acest proiect. Dintre cei care au mai luat cuvântul în cadrul dezbaterii ar mai fi de menționat Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de Comerț și Industrie Sibiu, care a ținut să îi tragă de urechi pe reprezentanții asociațiilor de proprietari, pozând în apărătorul administrației din Sibiu: „soluțiile propuse de Dvs sunt de simpli cetățeni, nu de specialiști. Nu ați luat în calcul posibilitățile conferite de legislația actuală, de care trebuie ținut cont. Sunt multe piedici……….Vă propun să avem o părticică de contribuție la soluția cetățenească.”a spus acesta. A mai luat cuvântul și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism, care a ținut să îi transmită primarului Ghorghe Huja că dacă ar fi fost interesat la modul real de acest proiect ar fi fost prezent și cu banii dați pe statui, ar fi putut asfalta câțiva kilometri din acest proiect. Dintre toate părerile și propunerile din cadrul dezbaterii s-a remarcat reprezentantul IPJ Sibiu, comisarul șef adjunct Lucian Tarnu:” este de notorietate că volumul de trafic este mai mare decât posibilitatea oferită de infrastructura actuală. Consider că ar fi nevoie de minim 4 benzi, deoarece traficul este într-o contiună creșetere de la an la an. Dimineața avem o problemă cu intrarea în municipiul Sibiu, iar seara avem o mare problemă cu ieșirea din municipiul Sibiu, ori pentru o soluție la această problemă, trebuie să luăm în calcul drumuri colaterale, benzi reversibile și treceri de pietoni subterane sau supraterane. Trebuie avute în vedere toate sistemele inteligente de trafic, pe care le vedem implementate tot mai des în Europa și nu numai, deoarece zona este într-o continuă dezvoltare și de la an la an, sunt convins că vom asista la creșterea numărului de participanți la trafic.”

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

1 Comment

  1. cetatean 22/10/2019

    Primarul Cisnadie nu este interesat de problemele locuitorilor din Cartierul Arhitectilor, desi este principalul vinovat de cosmarul urbanistic din ultimii ani ( binenteles si cu aportul serviciului arhitect sef).S-au emis autorizatii de constructie cu nerespectarea legislatiei si cu nerespectarea PUZ aprobat de Consiliul Local Cisnadie si avizat de Consiliul Judetean Sibiu.In prezent, primarul este ocupat, trebuind sa gaseasca raspunsuri la acuzatiile aduse in cele 4 articole din Saptamana financiara, asa incat este explicabila lipsa acestuia de la dezbatere.