fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Cinemateca ASTRA Film îți prezintă „Povești tatuate”- o imagine a Ierusalimului

Cinemateca ASTRA Film îți prezintă „Povești tatuate”- o imagine a Ierusalimului

În 2018 Astra Film Festival stabilea un nou record. O ediție aniversară care a reunit un număr impresionant de participanți, peste 400 de evenimente cinematografice și o selecție de 128 de filme. Continuăm așadar retrospectiva celor mai apreciate filme proiectate la festival, cu Ink of Yam / Povești tatuate, un film regizat de Tom Fröhlich, Cel mai bun film din Competiția DocSchool la această ediție. Filmul este o imagine a Ierusalimului filtrată de mărturisirile unor localnici pe fondul bâzâitului aparatului de tatuat și a durerii înțepăturilor, este o paradă a diversității și o mărturie pentru libertate .

„Ne exprimăm pe noi înşine, lucrăm cu oamenii, schimbăm chestii în vieţile noastre, schimbăm vieţile altora. Cam ăsta e proiectul nostru de viaţă.” Poko Haim, tattoo artist

22 iulie Ink of Yam / Povești tatuate

Cel mai bun film din Competiția DocSchool, ediția  #AFF2018

Tom Fröhlich • Germania • 2017 • 75’

Un salon de tatuaje cu totul special din Ierusalim, doi artişti cu carismă şi spirit liber şi o suită de localnici care se succed într-o paradă a diversităţii alcătuiesc un desen cinematografic complex care rămâne imprimat în memorie asemeni unui tatuaj. Excelenta selecţie de personaje şi imaginea remarcabilă invită publicul să asculte “poveştile care curg în şuvoi nesfârşit” formând “o parte foarte importantă din imaginea adevărată a oraşului meu Ierusalim şi a ţării mele Israel”, după cum spune tattoo artist-ul Poko Haim.

 

Trailer >>>> https://bit.ly/3wEGvR3

 

Biografie

 

Tom Fröhlich (1989) a crescut în oraşul nord-german Rostock. După cursuri de pregătire în design de imagine şi sunet, şi-a completat studiile la Universitatea din Darmstadt. Colaborează ca freelancer cu posturi de televiziune germane. Ink of Yam este primul său film. În 2018 şi-a regizat al doilea proiect de documentar, The Perfect Black.

 

Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 15  minute înaintea fiecărei proiecții. Prețul unui bilet este de 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi / studenți / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516. sau completând Formularul online.

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

 

Cinemateca ASTRA FILM a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Cinemateca Astra Film este un proiect organizat de Astra Film, CNM Astra, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si