fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cinemateca Astra Film celebrează Ziua Națională Constantin Brâncuși

Cinemateca Astra Film celebrează Ziua Națională Constantin Brâncuși

Cinemateca Astra Film celebrează Ziua Națională Constantin Brâncuși oferind un film-eveniment: „În căutarea tatălui pierdut”, regia Ionuț Teianu. Filmul va fi disponibil timp de 24 de ore, începând cu 19 februarie, ora 20:00.

În căutarea tatălui pierdut / Searching for the Lost Father (film)
Ionuț Teianu | România | 2016 | 61′

Cinemateca Astra Film celebrează Ziua Națională Constantin Brâncuși

Sinopsis:
Constantin Brâncuși a lăsat statului francez toate operele din atelierul său. Oficial, nu avea niciun moștenitor direct. Era anul 1957. În realitate, cu 23 de ani în urmă se năștea la Londra John Constantin Brâncuși Moore, fiul unei pianiste din Anglia, Vera Moore și al celebrului sculptor.

Un fiu niciodată recunoscut de tatăl său. Căruia i s-a spus să păstreze secretul toată viața.

Abia la vârsta de 78 de ani, John Constantin Brâncuși Moore a hotărât să se lupte pentru a fi recunoscut.

„Când l-am întâlnit pe John Moore, în primăvara anului 2012, începuse o călătorie pe urmele lui Brâncuşi, din dorinţa de a fi recunoscut oficial ca fiul lui. Făcând acest film, am vrut să explorez omul din spatele artistului de geniu. Brâncuşi a trăit o viaţă de om singuratic. Și-a consacrat existenţa sculpturii. Niciodată nu a trăit în cuplu. Relaţia cea mai îndelungată a fost cea cu Vera Moore, mama lui John. Făcând acest film, am înţeles că în viaţă e un timp pentru a face fiecare lucru. Dacă nu ne-am ocupat de acel nod la momentul potrivit, mai târziu e, din păcate, imposibil să mai schimbăm cursul vieţii”, spunea regizorul Ionuț Teianu într-un interviu acordat revistei Dilema veche.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si