fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Cine a generat haosul din şcolile sibiene?

Am primit pe adresa redacţiei sesizări ale părinţilor şi chiar şi unii profesori nemulţumiţi de decizia venită astăzi la ora 11 de a lungi vacanţa de primăvară până în 10 mai şi de a recupera orele sâmbetele. Conform surselor noastre din Inspectoratul Şcolar Sibiu decizia a venit de la inspectorul şcolar general adjunct, Mirela Iancu, fostă profesoară de limba română la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”.

Aceasta ţine momentan locul inspectorului general, Emilian Novac. Astfel miercuri Mirela Iancu a reprezentant insituţia în şedinţa de Consiliu Prefectural şi la finalul şedinţei a lansat bomba: propunerea Inspectoratului Şcolar de a suspenda cursurile în perioada Summit-ului şi a le recupera sâmbetele. Ea a anunţat Prefectura că miercuri a fost trimisă la Ministerul Educaţiei cererea privind suspendarea. Decizia Ministerului de a aproba cererea Inspectoratului din Sibiu a venit azi dimineaţă. Toate documentele pe această temă au fost semnate de Mirela Iancu, în locul inspectorului general.

Problema recuperării zilelor libere sâmbăta este că aceasta contravine Codului Muncii în cazul profesorilor şi învăţătorilor, iar în cazul elevilor încalcă Statul Elevilor şi Planul Cadru, ambele emise de Ministerul Educaţiei. Mai mult conform legislaţiei în domeniul educaţiei, orarul se stabileşte de Consiliul de Administraţie al şcolilor.

Mirela Iancu a fost numită Inspector şcolar general adjunct prin ordin de Ministru în august 2016.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

8 Comments

 1. Ioana 02/03/2019

  Dacă s-a precizat faptul că a fost numită inspector prin ordin de ministru, ar fi bine sa spuneti ca a susținut si examen național pentru a ocupa acel post. Iar directorii știau de ceva timp de suspendarea cursurilor din perioada Summit-ului…..

 2. Anca 02/03/2019

  Ar trebui dat în judecată inspectoratul! De cadrele didactice și de părinții elevilor! Cum sa dai o decizie/ordin care sa contravină Codului Muncii si altor legi/statute? Adică unii sunt mai presus de lege? Și dacă nu se țin ore sâmbăta pe ce temei se aplica sancțiuni?! Daca contravine Codului Muncii???? Consultați un avocat pe dreptul muncii!

 3. Andrei 02/03/2019

  Art 137 din Codul Muncii ii spune ceva la duduia de la Inspectorat? Liber la procese!!

 4. Viorel 02/03/2019

  Sunteti intr-o grava eroare si meritati sa vi se faca plangere penala pentru denigrare si dezinformare. Nu ea a luat decizia si nici nu tune locul inspectorului general. Din pacate asa se intampla daca doresti sa faci un bine. Aceste cadre didactice doreau sa nu se recupereze nimic si sa fie libere in acea saptamana. Iar pentru cei care invoca Codul muncii îi eog sa citeasca toate articolele.

  1. Calin Blaga 02/03/2019

   Oare? Decizia nu e semnata de inspector ul general. Prezentarea la prefectura cine a facut-o?

 5. Aura 02/03/2019

  Art. 137 alin b mai spune ceva. Asa ca se poate. Chiar ar trebui acum ca ISJ sa intrerupa tot si sa cheme copii la scoala in aceea saptamana. Si sa nu va aud ca va plangeti. Iar doamna pe care o acuzati nu inlocuieste inspectorul geberal. Ar trebui sa va dea in judecata pentru denigrare si informatie mincinoasa.

  1. Calin Blaga 02/03/2019

   Doamna inspector scolar general adjunct a reprezentat institutia la Prefectura. Deci?

 6. Dana 02/03/2019

  Doamne … refuz sa cred ca denigrați o persoana pur și simplu gratuit!!! Se observa clar tenta tendențioasă a acestui articol … oare Dna. Inspector general adjunct poate decide orice de una singura?!?!?! Oameni buni .. haideți sa apelam puțin la rațiune. Privitor la aceasta măsura oare nu ar trebui sa ne gândim de ce totuși s-a luat aceasta hotărâre si sa nu privin doar din prisma noastra/ a programului nostru/ a problemelor noastre etc.?