fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu Sport

Cinci fotbaliste de la Athletic Șura Mare sunt legitimate la Clubul A.F.C. Hermannstadt

Cinci fotbaliste de la Athletic Șura Mare sunt legitimate la Clubul A.F.C. Hermannstadt

Dezvoltarea fotbalului feminin este unul dintre obiectivele strategice ale Federației Române de Fotbal. Astfel, începând cu sezonul competițional 2020-2021 a intrat în vigoare obligativitatea cluburilor de fotbal masculin din Liga 1 de a-și înscrie o echipă de fotbal feminin în Campionatul Național U15. A.F.C. Sibiul se poate mândri cu cele 25 jucătoare legitimate la Clubul A.F.C. Hermannstadt.

Maria Băilă (născută în 2008), Cătălina Bratu, Ana Duță, Camelia Floca și Medeea Nistor (toate fiind născute în anul 2006) sunt reprezentantele comunei Șura Mare în cadrul lotului de junioare U15 ale Clubului A.F.C. Hermannstadt. Pe lângă fetele de la Athletic Șura Mare, sub comanda antrenorului Andrei Feurdeanu, mai sunt o fată venită de la Zenit Sibiu, una de la SCF Ion Gheorghe, câteva de la Măgura Cisnădie, precum și câteva fete provenite de la Interstar Sibiu. Unele fete au venit pentru prima dată la fotbal, iar în urma acțiunilor de selecție efectuate au impresionat.Jucătoarele comunității Șura Mare au fost,,înregimentate” în anul 2017 și legitimate în anul 2018, iar din lotul Clubului A.F.C. Hermannstadt fac parte de la finele lunii august. Athletic Șura Mare a strâns în palmares premii de la toate turneele la care au participat: Cluj, Hunedoara, Tg. Mureș, Mediaș, Sibiu, atât pe echipă cât și individuale.

Cinci fotbaliste de la Athletic Șura Mare sunt legitimate la Clubul A.F.C. HermannstadtCel mai îmbucurător este că reușim să aducem pe terenul de fotbal foarte mulți copiii. Satisfacția noastră este momentul în care părintele ne spune: da, de când copilul meu face fotbal are altă atitudine, are altă  abordare asupra faptelor sau a lucrurilor, satisfacție mai mare nu poate exista. (a mărturisit Dorin Ursu, unul dintre antrenorii echipei Athletic Șura Mare)

FC Hermannstadt are un parteneriat cu ASFC Interstar Sibiu, club care îi reprezintă la nivel de copii și juniori în toate competițiile. Cei de la Interstar cunoșteau foarte bine faptul că la echipa din Șura Mare sunt câteva fete care evoluează de ceva vreme în campionatele rezervate băieților. Astfel, au luat legătura cu Dorin Ursu, cel ce se ocupa de „frâiele” echipei Athletic Sura Mare. La fel ca și celelalte echipe de juniori si jucătoarele se alinează regulilor impuse de  autoritățile naționale și locale.

Ne bucurăm că în termen așa de scurt am reușit să formăm un grup în adevăratul sens al cuvântului. Fetele se inteleg foarte bine si sunt foarte receptive. Ne bazăm pe experiența acumulată de unele dintre ele, cum ar fi și lotul provenit de la Șura Mare. Sunt jucătoare care au participat în trecut în campionatul băieților și se vede acest aspect. Mulțumesc domnului Ursu Dorin precum și întregii comunități din Șura Mare pentru deschiderea avută pentru acest proiect și de asemenea mulțumesc colegilor de la Interstar, Daniel Murasan și Caius Bara pentru sprijinul acordat. Tuturor fetelor și lui Andrei le urăm cu toții spor la muncă si cât mai multe realizări. (a spus Dănuț Perja, team manager A.F.C. Hermannstadt)

Etichete:

Recomandam sa citesti si