fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Cinci femei care au furat dintr-o locuință au fost prinse de un polițist aflat în timpul liber

Un polițist aflat în timpul liber și care circula cu mașina persoanală pe Valea Oltului a fost informat de colegii săi că anumite persoane au sustras mai multe bunuri dintr-o locuință și au fugit cu o mașina, oferind și câteva detalii despre aceasta. Nu a trecut mult timp și a observat mașina în trafic și a plecat discret în urmărirea ei. Și-a sunat colegii și le-a comunicat fiecare mișcare pe care o făceau suspecții. Datorită rapidității și a spiritului civic, cele cinci femei au fost prinse iar prejudiciul a fost recuperat.

“La datorie, chiar și în timpul liber!

Pentru Florentin, ziua de 4 iunie se anunța una ca oricare alta în care se întorcea de acasă, din județul Vâlcea, în Dumbrăveni, unde, ca agent de poliție, urma să intre de serviciu, în schimbul 3.

Era 7 seara când a pornit la drum, pe Valea Oltului. Peste 20 de minute era informat că a fost dată în urmărire o mașină despre care se presupunea că, de dimineață, fusese folosită de persoane necunoscute care furaseră bani și bunuri în valoare de peste 50.000 de lei dintr-o locuință din Garcei, județul Sălaj.

La scurt timp după ce a primit informarea, în zona localității Lazaret, Florentin a observat autovehiculul care circula din sens opus.
Fără să ezite, a întors mașina și a pornit în urmărire. I-a anunțat de urgență pe colegii vâlceni și a stat în permanență în legătură cu ei până când, în Călimănești, femeia care conducea mașina urmărită a tras pe dreapta într-o parcare.
Florentin a stat la distanță, neobservat, urmărind toate mișcările celor cinci femei aflate în mașină. Astfel, a putut vedea unde ascund ”prada”, după sosirea polițiștilor vâlceni indicându-le cu precizie locul de unde au fost recuperate toate bunurile și întreaga sumă de bani reclamate ca sustrase.

Mai departe, lucrurile și-au urmat cursul firesc. Cele cinci femei au fost predate polițiștilor sălăjeni, prejudiciul a fost înapoiat persoanei păgubite, iar ancheta continuă pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.

Dincolo de adrenalina urcată la cote maxime, Florentin se simte împlinit. El spune cu modestie că și-a făcut datoria și nimic altceva.

Ca proaspăt absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, misiunea lui este la început de drum, iar calea este lungă și grea.
Dar exemplul lui ne face mândri și ne dă speranță, încă o dată, că vom onora cu brio uniforma de polițist și oamenii de lângă noi.

P.S. După toată întâmplarea, Florentin a ajuns în Dumbrăveni și a intrat în serviciu conform planificării!” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Sibiu

Cinci femei care au furat dintr-o locuință au fost prinse de un polițist aflat în timpul liber

Etichete:

Recomandam sa citesti si