fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Cercetați penal pentru tăiere și sustragere ilegală de arbori

Polițiștii din Agnita efectuează cercetări într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de tăiere și sustragere ilegală de arbori, ca urmare a unei sesizări depuse de către un localnic.

În fapt, la data de 18 iunie a.c., un bărbat din Bruiu a sesizat faptul că doi localnici ar fi tăiat nişte arbori din pădurea care aparţine unei persoane private, pe care i-ar fi transportat cu un atelaj hipo la domiciliul acestora din Bruiu.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au fost identificați cei doi bărbați, în vârstă de 66 de ani și 36 de ani, la domiciliul cărora polițiștii au descoperit o stivă formată din 19 bucăţi de lemn (9 bucăţi stejar şi 10 bucăţi carpen), cu diametrul cuprins între 6×6 cm. şi 20×23 cm. şi lungimea cuprinsă între 174 cm. şi 327 cm. Cu privire la provenienţa materialului lemnos, cei doi au recunoscut faptul că au tăiat fără drept şi au sustras lemnele din pădurea precizată de către reclamant.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că aceştia au tăiat, fără drept, și au sustras un număr de 14 fire, specia stejar și carpen, iar în urma măsurătorilor a rezultat cantitatea de 1,25 mc material lemnos. Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită de către specialiștii ocolului silvic.

În continuare, la nivelul Poliției Orașului Agnita s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere şi sustragere ilegală de arbori, conform art. 107 alin. 1 lit. a şi art. 109 alin. 1 lit. a din Legea nr. 46/2008.

Etichete:

Recomandam sa citesti si