fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Cercetat penal după ce a încercat să mituiască un polițist cu 700 de lei

Un bărbat a fost reținut de polițiști după ce ar fi încercat să mituască un polițist. Procurorii aduc la cunoștință faptul că, în 13 mai, polițiștii au fost sesizați printr-un denunț de către un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Secţia 5 – Poliţie Rurală Axente Sever cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită. Suspectul are aproximativ 30 de ani și este din orașul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud. Acesta ar fi încercat să ofere bani polițistului pentru a acoperi o infracțiune produsă în trafic.  

„În fapt s-a reţinut că, după ce anterior au fost demarate cercetări pentru comiterea unei infracţiuni rutiere, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa Năsăud, i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere suma de 700 lei cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător”, transmite Ion Veștemean, Prim Procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cercetat penal după ce a încercat să mituiască un polițist cu 700 de lei

Politistul din Axente Sever care a refuzat mita


În 14 mai, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în 15 mai s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta, urmând a se dispune o măsură preventivă în cauză.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai spun procurorul.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, Brigăzii Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si