fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Judet

Cercetare arheologică despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr, desfășurată în județul Sibiu

Educație pentru patrimoniu. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca este proiectul cultural care s-a bucurat de un real succes. Scopul acestui a fost scop constituirea unui set de măsuri în vederea protejării și revitalizării cetății dacice de la Tilișca, monument istoric de categorie A din județul Sibiu.

Proiectul cultural: Educație pentru patrimoniu. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca a fost realizat la iniţiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, sprijinit şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin agenda culturală 2020, în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria Comunei Tilişca şi Primăria Oraşului Sălişte.

Cercetare arheologică despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr, desfășurată în județul SibiuProiectul s-a desfăşurat în perioada 8 Iulie-30 Octombrie 2020, fiind realizat de un colectiv format din: dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, dr. Vasile Palaghie, Mihail Chideșa, Florentin Perianu.

Cercetare arheologică despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr, desfășurată în județul SibiuÎn cadrul proiectului au avut loc o serie de activități încadrabile în 4 arii tematice conform ghidului Consiliului Județean, astfel:
– a fost organizată o cercetare arheologică în vederea îmbogățirii cunoștințelor despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr.
– a fost efectuată o campanie de igienizare a spațiului cetății dacice Tilișca și montarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor
– au fost organizate 2 tabere de arheologie / conservarea si valorificarea patrimoniului istoric, în
– au fost tipărite cataloage trilingve şi pliante trilingve (romana, germana, engleza) de promovare a cetății dacice de la Tilișca
– a fost organizată o expoziţie permanentă compusă din 5 panouri format A1, în perimetrul cetății dacice Tilișca
– au fost organizate activităţi educative şi de conştientizare a localnicilor despre importanţa Cetăţii Dacice de la Tilişca.
Mizând pe sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi a celorlalţi parteneri implicaţi, coordonatorii proiectului intenţionează să continue acest demers ştiinţific şi educaţional şi în anii următori.

 

Etichete: