fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Centru de predare gratuită a deșeurilor, pe Dealul Dăii

Primăria Sibiu a obținut 32,7 milioane de lei, fonduri nerambursabile europene, pentru construcția celui de-al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar. Acesta va fi amenajat pe Dealul Dăii, pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați.

Vom semna contractul de finanțare și apoi demarăm procedurile de achiziție pentru amenajarea acestui centru unde sibienii vor putea preda gratuit deșeuri cu regim special sau deșeuri menajere care nu încap în pubelele de acasă sau platformele de la bloc”, explică primarul Astrid Fodor.

Amenajarea centrului presupune construcția unor platforme și a unei hale de procesare, amplasarea unor containere și a unei camere frigorifice, amplasarea unui cântar pentru autovehiculele de mare tonaj, precum și echiparea cu utilaje pentru gestionarea deșeurilor primite.

Centrul din Dealul Dăii va primi următoarele tipuri de deșeuri:

deșeuri menajere, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale de la case sau de pe platformele din zonele de blocuri

deșeuri cu fluxuri și gestionare specială, cum ar fi: voluminoase; deșeuri din construcții și demolări; echipamente electrice și electronice, precum și baterii uzate; deșeuri periculoase; deșeuri din lemn și mobilier; deșeuri textile; anvelope uzate; deșeuri de cadavre animale.

Cetățenii nu vor plăti nicio taxă pentru predarea deșeurilor, după cum anunță Primăria Sibiu.

Alte investiții în colectarea deșeurilor

În decembrie 2022, Primăria Sibiu a obținut alte 4,5 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de aport voluntar al deșeurilor mai mic ca dimensiuni, în Viile Sibiului, cu o suprafață de 4.000 mp. În cazul acestui proiect se lucrează la realizarea documentației tehnice și urmează procedura de achiziție pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor.

De asemenea, Primăria Sibiu a primit finanțare europeană în valoare de 12,5 milioane de lei pentru amenajarea a 110 insule ecologice digitalizate în zonele de blocuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor și pentru implementarea instrumentului “plătește pentru cât arunci.

Etichete:

Recomandam sa citesti si