fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Cei mai puternici oameni din lume vin să-și măsoare forțele la Sibiu, la Strongman Champions League Romania

Cei mai puternici oameni din lume vin să-și măsoare forțele la Sibiu, la Strongman Champions League Romania

Sibiul va găzdui o nouă etapă de Strongman Champions League Romania, cei mai puternici oameni ai planetei venind să facă spectacol la acest turneu. Evenimentul va avea loc într-un cadru superb, în Muzeul Astra, probele urmând să se desfășoare pe platoul de la Cărciuma din Bătrâni și în zona morilor de vânt. SCL Romania are loc sâmbătă, 2 octombrie, între orele 12:00 – 18:00.

 

Strongman Champions League este cea mai mare ligă de profil din lume și aduce 12 dintre cei mai în formă sportivi ai momentului la Muzeul Astra. Etapa de la Sibiu va fi ultima dinaintea finalelor mondiale, iar sportivii vor fi cu atât mai motivați de a doborî recorduri și a acumula puncte importante în clasament. În plus, competiția are premii în valoare de 30.000 de dolari oferite de Strongman Champions League.

 

La competiție vor participa 9 sportivi internaționali și 3 români, fiind vorba de: olandezul Kevin de Ruiter, estonianul Ertin Toots, românul Alexandru Lungu, irlandezul Sean O Hagan, letonianul Airvas Smaukstelis, polonezul Sebastian Kurek, americanul Travis Ortmayer, românul Robert Topîrceanu, Peter Juhasz din Ungaria, Anders Aslak din Danemarca, Vladimir Comoreschi din România și Dado Stroil din Bosnia.

 

5 probe de forță și rezistență pentru sportivi

 

Puternicii sportivi care vor participa la SCL Romania au rezultate excepționale în palmareș și promit un spectacol legendar în Muzeul Astra. La etapa din Sibiu, cei 12 sportivi români și internaționali vor avea de înfruntat 5 probe de rezistență și forță: Truck pull by Ford, Atlass Stones by Elite Air, Crucifix by Toneli, Log lift, Hercules Hold by SAM Transport.

 

”Truck pull” sau „tragerea camionului” este o de timp. Sportivii trebuie să-și demonstreze forța trăgând un camion cu o greutate totală de 15 tone, pe o pistă de 30 m. Câștigător este atletul care termină cursa în cel mai scurt timp.

 

”Atlass Stones” sau „Pietrele lui Atlas” este un test de forță. Concurenții trebuie să ridice, în cel mai scurt timp, 5 pietre, cântărind 105, 115, 130, 135 și 165 kg. Bolovanii trebuie așezați pe platforme cu înălțimi cuprinse între 125 cm (pentru cea mai grea piatră) și 180 cm (pentru cea mai ușoară piatră). Câștigător va fi concurentul care o să reușească să facă acest lucru în cel mai scurt timp.

 

”Crucifix” este o probă de rezistență. Stând pe o platformă, sportivii vor trebui să țină o greutate de 12,5 kg în tensiune pe ambele brațe, iar concurentul care rezistă cel mai mult timp câștigă proba.

 

”Log lift” este proba care prespune ridicarea bușteanului. Concurenții trebuie să ridice deasupra capului un buștean de 115-140 kg, iar câștigător va fi atletul cu cele mai multe repetări într-un interval de timp de 70-90 de secunde.

 

”Hercules Hold” sau „Hercule ține mașinile” este o probă bazată pe rezistență. Sportivii trebuie să țină 2 mașini așezate pe rampe de 5,5 m lungime și 1 m înălțime, fiecare mașină cântărind între 1,5 și 2 tone. Câștigător este cel care reușește să țină mașinile pentru cel mai mult timp.

Acces gratuit pentru spectatori

 

Spectatorii pot participa gratuit la eveniment, în limita locurilor disponibile puse la dispoziție de organizatori. Biletele pot fi achiziționate online, cu valoare zero, și vor permite intrarea în muzeu pentru participarea la Strongman Champions League Romania.

Link bilete – https://www.tomtix.ro/evenimente/9357-strongman-champions-league

 

Strongman Champions League Romania 2021 este cea de-a patra etapă pe care Asociația Club Sportiv „Eco Sport Team” și Agenția Grey Projects o organizează la Sibiu. În acest an, evenimentul este realizat cu sprijinul partenerului de locație Muzeul Astra și a sponsorilor Ballan Sportswear, Elite Air, Familia Toneli, Soma, Ford și SAM Transport.

Etichete: