fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Cea mai arzătoare dorință a copiilor din satul Alma Vii se împlinește

Cea mai arzătoare dorință a copiilor din satul Alma Vii se împlinește
Copiii din satul Alma Vii vor avea parte începând cu 7 mai de antrenamente de fotbal realizate de un antrenor profesionist din Sighișoara. Activitatea este inclusă în proiectul „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, pe care Fundația Mihai Eminescu Trust îl desfășoară în sat până la finalul acestui an.
„Începând cu 7 mai, de la ora 18:00, împlinim cea mai arzătoare dorință a tinerilor și copiilor din satul Alma Vii: dăm startul antrenamentelor de fotbal alături de un antrenor profesionist din Sighișoara. De două ori pe lună, acesta va sosi special pentru ei, timp de trei luni.  Avem parte de sprijinul și acordul Primăriei Comunei Moșna pentru aceste antrenamente. Mulțumim! Proiectul continuă eforturile Fundației de reintegrare armonioasă a monumentului în viața comunității. Scopul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii” este acela de a crește sentimentul de coeziune socială și de a-i motiva pe locuitori să lucreze la îmbunătățirea standardului de viață actual, păstrându-și totuși stilul de viață tradițional. Proiectul „REVEAL Alma Vii” include, pe lângă restaurarea bisericii evanghelice, acţiuni ce au ca scop redarea ei comunităţii şi folosirea ei în scopuri culturale, educative şi turistice. Acest proiect face parte din conceptul „Satul de Sine Stătător”, dezvoltat de Mihai Eminescu Trust; scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural. „Satul de Sine Stătător” urmăreşte implicarea oamenilor din comunitate, precum şi folosirea de cunoştinţe, unelte şi tehnici tradiţionale.”, transmit reprezentanții Fundației Mihai Eminescu Trust.
Proiectul „REVEAL Alma Vii” este un proiect co-finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.
Etichete:

Recomandam sa citesti si