fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși au devenit Cavalerii Faptelor Bune

Perioada dificilă, prin care dealtfel trecem cu toții, nu i-a descurajat pe cavalerii faptelor bune, Cavalerii Turnului Înclinat. Luându-i ca model pe Cavalerii Ospitalieri sau Ioaniți, cum mai erau denumiți acei vajnici luptători pentru credință, dar și pentru grija față de aproapele, tot așa și Cavalerii Turnului Înclinat continuă acțiunile pentru comunitate. Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși au oferit în acest weekend măști de protecție și legume din propriul solar localnicilor din Ruși, acțiunea se va repeta weekend-ul viitor persoanelor din Veseud.

La început de martie erau prezenți cu propriul stand pe pietonala de pe centru, unde ne prezentau produsele din atelierele lor meșteșugărești. Atunci își proiectau cu fondurile pe care le preconizau,  o excursie de răsplată a eforturilor depuse de cavalerii mici și mari.

Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși au devenit Cavalerii Faptelor Bune

„Cum și noi, cavalerii, suntem sub vremuri, a trebuit, cu amărăciune, să renunțam la excursie. Am renunțat la excursie , dar nu am renunțat la faptele bune și ne-am gândit să întoarcem binele primit și munca noastră către comunitate. Ne-am adunat la sfat și am decis să cumpăram măști de protecție și să adunam toată recolta de pe domeniile noastre feudale (adică din solarul nostru) și să le dăruim acelora care au nevoie din comunitatea unde sălășuim noi, satul Ruși, satul turnului înclinat care, vrem noi, să facă puțină concurență mult mai cunoscutului turn din Pisa. Acțiunea ne-a emoționat până la lacrimi atât pe noi cavalerii cât și pe localnici, deopotrivă. Reușită acțiunii ne-a determinat să-i ,,amenințam” pe localnicii din Veseud că vom descinde duminica viitoare cu aceleași năravuri.”, transmit reprezentanții Turnului Înclinat din Ruși.

Cavalerii Turnului Ȋnclinat din Ruși, este un club de inițiativă comunitară pentru tineri, aflat sub egida Fundației Noi Orizonturi, care are scopul de a promova patrimoniul local și eco-turismul. Lansată în 2017, rețeaua GreenIMPACT numără acum 32 de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri și promovează programul de învățare prin serviciu în folosul comunității, cu focus pe patrimoniul local din eco-destinați. Din acest club fac parte peste 30 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ruși, dar și elevi ai Școlii Gimnaziale Slimnic, precum și absolvenţi ale acestora.

Asemenea cavalerilor, copiii sunt ȋncurajaţi să preţuiască adevăratele valori morale şi să se pună ȋn slujba binelui şi frumosului, prin iniţierea unor acţiuni menite să schimbe faţa localităţii dar şi mentalitatea localnicilor, ghidându-se după proverbul latin, ales motto al clubului, ,,Audaces fortuna juvăț”(Norocul ține cu cei îndrăzneți).

 

Etichete: