fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Cavalerii și domnițele Turnului Înclinat din Ruși duc Cărți Călătoare pe ulițele satului

Cavalerii și domnițele Turnului Înclinat din Ruși duc Cărți Călătoare pe ulițele satului
Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși organizează din nou o activitate interesantă prin intermediul căreia pun în valoare voluntarii asociației și locuitorii comunei Slimnic. De data aceasta, subiectul principal este cititul. Este vorba despre proiectul „Cărți Călătoare”, care face parte din programul Slimnic Sat European de Tineret, categoria Learn&play, iar până la momentul redactării acestui material 20 de cărți au ajuns la cititorii din Slimnic, Veseud și Ruși.
„O activitate preferată a tinerilor din comuna noastră este, surprizător poate, cititul!  De la pornirea proiectului Cărți Călătoare, peste 20 de cărți achiziționate în cadrul programului
Slimnic – Sat European de Tineret 2021 s-au plimbat pe ulițele noastre. Și suntem dornici să ne extindem colecția noastră, așa că dacă ești un tânăr din comuna noastră și vrei să citești o carte trebuie doar să completezi următorul formular și noi ne asigurăm că o să o avem și ajunge la tine cât de curând: https://forms.gle/f42j9xmSWFkQ1QFa7
Nu uitați să ne vizitați și site-ul pentru colecția curentă și să ne dai mesaj dacă avem deja cartea dorită: https://carti.turnulinclinat.ro Sperăm ca activitatea aceasta să se desfășoare cât mai mult timp, localnicii să fie dornici să ne solicită această livrare a cărților preferate. Până în prezent, reacțiile sunt pozitive, oamenii ne întâmpine cu bucurie, ne mulțumesc și ne felicită pentru inițiativă.”, transmit reprezentanții Cavalerilor Turnului Înclinat din Ruși.
„Gambitul Damei” de Walter Devis, „Arta manipulării” de Kevin Dutton sau „Hoțul de cărți” de Markus Zusak sunt doar câteva dintre cărțile „Plecate pe uliță”, iar „Harry Potter și Pocalul de Foc” de J.K. Rowling și „Blestemenul Titanului” de Rick Riordan sunt de exemplu, două cărți pe care le puteți rezerva din „În ograda noastră”
Programul “Slimnic – Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Pantiru, un tanar IT-ist foarte implicat in randul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat multiple proiectele pentru copii si comunitate. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte este “Cavalerii Digitali”, prin care si-a dorit sa dea mai departe din expertiza sa, tinerilor din comuna. Learn & Play (activități de educație non-formală, cu focus pe tradiții, cultură, gastronomie locală, organizarea unei școli de vara, dar si digitalizare) este una dintre cele trei categorii din cadrul acestui program. Debate & Act (dezbateri online și în stradă cu scopul de a crește împlicarea tinerilor în rezolvarea problemelor identificate de catre ei), respectiv Spaces & Places (identificarea și amenajarea de spații și locuri ce vor fi folosite de către tineri pentru activitățile lor din acest an și în viitor) sunt celelalte două direcții.

 

Etichete: